Kiosk reddet i Korsør

DSB kiosken som ellers skulle lukke, er nu blevet overtaget af en lokal borger, der ikke ønsker at se kiosken lukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bente Cilleborg forpagter i dag værtshuset Tinghuskroen i Korsør. Det har hun gjort i mere end 10 år. Men nu er hun klar til et karriereskift. Hun bytter bardisken ud med kioskdisken på Korsør station.

- Det er et hårdt liv at være værtshusholder. Det kan være stressende, og alkohol er pludselig en del af dagligdagen. Så nu skifter jeg branche. Det bliver sundt for mig. Jeg glæder mig meget til udfordringen, siger Bente Cilleborg.

I maj i år protesterede borgere i Korsør over, at DSB lukkede deres kiosk. De samlede underskrifter ind i protest. Den protest hørte Bente Cilleborg om, og hun skred til handling. I løbet af meget kort tid, er alle brikkerne faldet på plads, og hun er nu klar til at overtage kiosken den 1. oktober.

Gør klar til overtagelse
Bente Cilleborg har allerede mange tanker og ideer om det nye sted. Hun er i fuld gang med at forhandle med leverandøre. Tipstjenesten efteruddanner hende, så hun kan sælge tips og lotto, og hun vil komme til at sælge Movia-billetter.

- Jeg har ingen aftale med DSB om billetsalg til togene endnu. Som udgangspunkt skal pendlerne trække dem i automaten eller købe dem på nettet. Jeg ved endnu ikke, om det kan lade sig gøre at sælge billetter til DSB, men først og fremmest vil jeg skabe en kiosk og en cafe, så folk kan købe lækre ting til deres tur, siger Bente Cilleborg

Kommunen hjælper til
Slagelse kommune har en pulje penge til at hjælpe nye iværksættere. Derfor har Bente Cilleborg fået hjælp til advokat og konsulenter, der har hjulpet hende med alt det praktiske. Hun har ikke lånt nogle penge i banken, men hun har lavet en god aftale med DSB. De lokale politikere er glade for initiativet.

- Det er så godt, at vi har nogle ”Bente-typer” i byen, der vil sådan noget. For det ville være en katastrofe, hvis den lukkede. Det betyder så meget for et sted som Korsør, som er en pendlerby, at der er en velfungerende kiosk på stationen, siger formand for Erhvervs-, Innovations- og Arbejdsudvalget i Slagelse Kommune, Flemming Erichsen.

DSB lukker 14 kiosker på landsplan på grund af underskud. I vores region er der tale om Korsør, Sorø og Haslev.