Katten Charlie forsvandt for fem år siden – nu er han endelig forenet med sin ejer igen

5,5 år skulle der gå, før katten Charlie og hans ejer Camilla Jelstrup blev genforenet, efter at Charlie forsvandt på et ferieophold i Storkøbenhavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det sker af og til, at katte og deres ejere bliver genforenet efter flere måneders adskillelse. Men at genforeningen finder sted mere end fem år efter, at katten er forsvundet, må alligevel være noget nær rekord.

Derfor tog det også pusten fuldstændig fra Camilla Jelstrup fra Slagelse, da hun blev ringet op af Dyrlægehuset Gentofte, der kunne fortælle, at de havde fået indleveret den kat, som hun havde meldt savnet tilbage i november 2015.

- Jeg var faktisk mundlam, hvilket jeg ikke bliver særlig ofte. Jeg tænkte, at det simpelthen ikke kunne være rigtigt, og at det måtte være en fejl. Men inderst inde vidste jeg jo godt, at de havde kigget på øremærket, så der var jo ikke rigtig noget at tage fejl af – de brugte jo også hans navn Charlie, fortæller Camilla Jelstrup.

Artiklen fortsætter under billedet.

I dag er Camilla Jelstrup 29 år gammel og uddannet sygeplejerske.
I dag er Camilla Jelstrup 29 år gammel og uddannet sygeplejerske.

I dag bor Camilla Jelstrup i en toværelseslejlighed i Søborg med sin kæreste og søn på 14 måneder. Opkaldet fra dyreklinikken kom den 25. marts i år, mens hun legede med sin søn i boligforeningens gård.

- Vi aftalte, at jeg skulle komme og hente Charlie, og så begyndte jeg ellers bare at tænke på, at jeg jo må have fat i kattemad og kattebakke, for det havde jeg jo skillet mig af med for længst, siger hun.

Faktisk havde Camilla Jelstrup i årevis holdt fast i håbet om at se sin elskede kat igen, men for to år siden smed hun Charlies papirer ud, da det var blevet for usandsynligt, at han nogensinde ville komme tilbage.

- Jeg troede jo, at han var død, eller at han havde fået en ny ejer et andet sted.

Forsvandt på ferieophold

Camilla Jelstrup fik Charlie i 2011, da hun var 20 år gammel. På dette tidspunkt var hun flyttet hjemmefra i sin egen lejlighed i Slagelse, men i februar 2014 flyttede hun til Søborg, fordi hun skulle studere i København. Her flyttede hun ind i en toværelseslejlighed, hvor man ikke måtte have husdyr.

Charlie fik derfor i stedet lov til at flytte hjem i Camilla Jelstrups forældres hus i Slagelse, hvor der var meget mere plads at boltre sig på og natur lige uden for vinduerne. Alle var dog enige om, at det stadig var Camilla Jelstrups kat, så han kom på ferieophold i lejligheden i Søborg, når Camilla Jelstrups forældre var ude at rejse.

Det var på sådan et ferieophold, at Charlie forsvandt i slutningen af 2015.

- Han skulle være hos mig i to uger. Han havde været inde i lejligheden i måske en lille uges tid, hvor han nærmest kravlede på væggene, fordi han var udekat. Jeg tænkte, at han godt ville kunne finde ud af at blive lukket udenfor, fordi han kendte min duft, selvom han ikke kendte stedet, men jeg var da lidt usikker på de store veje og biler, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

I dag bor Camilla Jelstrup i en toværelseslejlighed i Søborg med sin kæreste og søn på 14 måneder. Charlie er flyttet ind hos Camilla Jelstrups forældre i Slagelse.
I dag bor Camilla Jelstrup i en toværelseslejlighed i Søborg med sin kæreste og søn på 14 måneder. Charlie er flyttet ind hos Camilla Jelstrups forældre i Slagelse.

Camilla Jelstrups tvivl viste sig at være berettiget. Charlie vendte nemlig aldrig hjem til lejligheden i Søborg igen.

- Han plejede at komme hjem hver aften, så jeg tænkte hurtigt, at der var noget galt. Jeg var ude at kalde og lede efter ham, og min mor kom faktisk også ind fra Slagelse og hjalp med at lede.

- Jeg satte også posters og plakater op på lygtepæle og skrev i forskellige grupper på Facebook, men jeg fik ikke nogen henvendelser.

Opførte sig ikke som en vildkat

Charlie blev fundet og indleveret til Dyrlægehuset Gentofte af to kvinder, der havde bemærket ham flere gange i området ved Skovridderkroen i Charlottenlund. En af de to kvinder var Emanuela Consortini fra Hellerup, som tog initiativ til at køre ham til dyrlægen, fordi hun ikke syntes, at han opførte sig som en vildkat.

- Han var meget kælen, og det der slog klik for mig var, at han var meget beskidt og havde mange ting filtret ind i sin pels. Det lignede ikke, at han havde en ejer, men han virkede heller ikke som en vildkat. Derfor tænkte jeg, at vi skulle tage ham til dyrlægen for et tjek, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under videoen.

Videoen er optaget af Emanuela Consortini, da hun finder Charlie med en veninde og beslutter sig for at tage ham til dyrlægen.

Emanuela Consortini håber, at Charlies solstrålehistorie kan være med til, at andre måske bliver bedre til at reagere, når de møder katte i naturen, som ikke ligner eller opfører sig som vilde katte.

- Jeg synes, jeg har gjort noget godt, og jeg havde det så godt om aftenen, da jeg vidste, at han var kommet hjem til sin familie igen. Det gjorde mig rigtig glad, fortæller hun.

Øremærkningen var svær at se

Der er omkring 6,5 kilometer fra Camilla Jelstrups lejlighed i Søborg til Skovridderkroen i Charlottenlund, og Camilla Jelstrup har efterfølgende fundet ud af, at Charlie har opholdt sig i årevis omkring restauranten.

- Han har nærmest været deres huskat, hvor personalegruppen har snakket med ham og givet ham mad og nusset og kælet ham. Men de har nok ikke kunne se hans øremærke, fordi hans ører var så beskidte, siger hun.

Sekretæren fra Dyrlægehuset Gentofte har fortalt Camilla Jelstrup, at de måtte bruge over et kvarter på at tyde øremærket i Charlies øre, fordi det var så utydeligt. Derfor er Camilla Jelstrup også dybt taknemmelig for, at Emanuela Consortini tænkte på at indlevere ham til en dyrlæge, da øremærkningen ikke har været til at få øje på.

- Jeg er meget, meget glad. Jeg tror, jeg har sagt tak mindst hundrede gange.

Udover at være meget beskidt med filtret pels har Charlie på et tidspunkt i løbet af de fem år også haft brækket sit brystben. Dyrlægen har nemlig kunne konstatere, at brystbenet er vokset forkert sammen, og man kan mærke det, når man rører ham over brystbenet. Sådan var det ikke, før han forsvandt. 

- Om han er blevet ramt af en bil, eller hvad der er sket, er svært at sige, siger Camilla Jelstrup.  

Uventet besked

Efter Charlie forsvandt er der sket mange ting i Camilla Jelstrups liv. Hun har fået en kæreste og sammen har de fået en søn. Kæresten skulle derfor sunde sig lidt, da der pludselig var udsigt til, at Camilla Jelstrups gamle kat skulle flytte ind på den lille families få kvadratmeter i Søborg.

- Min kæreste skulle lige sluge det. Men vi tog ham (Charlie, red.) selvfølgelig med hjem i vores lejlighed, hvor han var en lille uges tid. Men vi må jo ikke have kat her, og det er heller ikke optimalt med en udekat i en toværelseslejlighed på anden sal. Så nu er han ude hos mine forældre igen, som bor lige ud til et stort græs- og skovområde, fortæller Camilla Jelstrup.

Her kommer Camilla Jelstrup på besøg flere gange ugentligt, og det er til stor lykke for dem alle, at Charlie nu er tilbage i familien.

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Jeg er bare mega taknemmelig og glad, og jeg ville ønske, at vi selv kunne have ham, men det er ikke forsvarligt så tæt på store veje og på så lidt plads. Så jeg er også meget taknemmelig over, at mine forældre vil tage ham, siger hun.

Camilla Jelstrup samme med Charlie i forældrenes hus i Slagelse.
Foto: Privatfoto

Charlie er også blevet mere rolig og medgørlig med årene, og Camilla Jelstrups søn får lov at nusse ham, selvom han tidligere ikke var glad for børn. 

- Før kunne han begynde at hvæse og hoppe ned, når man sad og nussede ham. Men sådan er han slet ikke nu. Han kaster sig om på maven, og selv min søn må klappe ham. Det er en helt anden rolig kat, vi har fået hjem, siger Camilla Jelstrup. 

Charlie er udover øremærkningen nu også blevet chipmærket, så det er nemmere at se, at han har en ejer, hvis han skulle finde på at løbe hjemmefra igen.

- Det skulle han jo selvfølgelig have, selvom jeg satser på, at han har fået eventyr nok for dette katteliv, siger hun.