Kattekilling fundet i mose: Lå død i sort plastiksæk

Lars Risdahl Nielsen fiskede mandag morgen en sort sæk op af en mose i Korsør Lystskov. I posen fandt han en død kattekilling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kattekilling blev mandag morgen fundet i en mose i Korsør Lystskov. Her cyklede Lars Risdahl Nielsen forbi, da han så en sort plastiksæk i mosen. 

Lars Risdahl Nielsen, der er med på ØSTHOLDET - et netværk af folk fra regionen, der fungerer som TV ØSTs øjne og øre - havde tidligere passeret området og havde 2-3 uger forinden også set, samme pose ligge i mosen. Men denne gang stoppede han for at fiske posen op og undersøge indholdet.

- Jeg cyklede forbi på vej til arbejde for 2-3 uger siden og så sækken. Der tænkte jeg, at det nok bare var affald, som folk jo godt kan finde på at smide i skoven. Da jeg cyklede forbi i morges, så jeg den igen og tænkte: Nej, det må jeg lige undersøge. Det viste sig så at være en død kat, siger Lars Risdahl Nielsen.

Cirka to måneder gammel

I plastikposen lå en kattekilling med hvide poter og grå/sort stribet pels. Den var ifølge Lars Risdahl Nielsen kvalt, da der ikke var nok vand i posen til at den kunne være druknet.

- Den lå, som om den sov. Den var helt stiv i det, og der var ingen tydelige skader på den. Så jeg synes kun, det kan ligne, at den er blevet kvalt, siger Lars Risdahl Nielsen.

Han vurderer desuden katten til at være cirka to måneder gammel, da den har omkring samme størrelse som hans forældres kat.

Ikke meldt til politiet

Herefter kontaktede Lars Risdahl Nielsen Dyrenes Beskyttelses akuttelefon, som kom og hentede den lille kat. Men han tænkte ikke på at kontakte politiet.

Det vil han dog overveje nu, for som han siger:

- Jeg håber, de fanger den person, som har gjort det og straffer vedkommende.

Politiet siger, de endnu ikke har modtaget en anmeldelse på den døde kat, men forklarer, at de normalvis altid undersøger, om der er sket en overtrædelse af dyreværnsloven i sådanne sager.

En stigende tendens

Tal fra Dyrerenes Beskyttelse oplyser, at der er en stigende tendens i Danmark til, at kæledyr bliver overladt til sin egen skæbne.

I 2013 blev 1524 dyr efterladt af deres ejere. I 2014 steg dette tal til 2365 altså en stigning på 55 %.

Og det er kun de tilfælde som Dyrenes Beskyttrelse kender til.

Kæledyrene efterlades i papkasser foran hjem, foran dyreinternater, på trappetrin hos dyrelæger eller på rastepladser og I skraldespande.

Der er ikke opgjort, hvor mange dyr, der bliver aflivet og derefter dumpet på samme måde som med kattekillingen fra mosen.

Det er lovstridigt at aflive selv

Ifølge dyreværnsloven er det som hovedregel ikke tilladt at aflive sine egne kæledyr. Det er dog tilladt at aflive killinger ved et hårdt slag i hovedet i løbet af de tre første dage efter fødslen.

Men Dyrenes Beskyttelse anbefaler, at man i stedet forsøger at finde en ny ejer.

Hvis man ikke kan finde en ny ejer, så er det også muligt at kontakte et dyreinternat. Mere information om dyreinternater kan man finde på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside.