Kasper Hjulmand får pris for at stå ved sine værdier: Han sætter mennesket før målene

Landsholdstræner Kasper Hjulmand modtog lørdag Gerlev-prisen for at stå ved sine værdier.

Hvert år uddeler Gerlev Idrætshøjskole Gerlev-prisen, og i år går den til Kasper Hjulmand, der er træner for det danske herrelandshold.

Prisen går til en person, som har sat særligt fokus på idrættens kvaliteter og har udfordret den idrætspolitiske dagsorden, fortæller Julie Hauge, der er viceforstander på Gerlev Idrætshøjskole.

- Det er en pris, vi har uddelt i over 40 år, fordi der er behov for en stemme, som er kritisk og holder fast i alle de fantastiske smukke værdier, der er i idrætten, siger Julie Hauge.

Sætter mennesket for målene

Kasper Hjulmand vandt stor sympati, da han ved sommerens EM gentagne gange fastholdt sit fokus på spillernes ve og vel frem for præstation og målscore.

Og han får idrætshøjskolens pris for at holde fast i de værdier, han har haft lige så længe, han har været træner, fortæller Julie Hauge.

Artiklen fortsætter under billedet.

Julie Hauge, der er viceforstander på Gerlev Idrætshøjskole.
Julie Hauge, der er viceforstander på Gerlev Idrætshøjskole. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

- Vi giver Gerlev-prisen til Kasper Hjulmand for at have skabt en ny forståelse af fodboldens muligheder, hvor talentudvikling og i sin tid børnetræning først og fremmest handler om kærlighed til fodbold og dannelse af hele mennesker i stærke fællesskaber, siger Julie Hauge.

- Den tilgang har han bevaret i professionel fodbold og tilmed opnået gode resultater. Det er helt i tråd med de værdier, der er grundlæggende for Gerlev, siger hun.

Er selv rundet af højskolen

Lørdag den 25. september modtog Kasper Hjulmand prisen, og han er særligt glad for netop at modtage denne hæder.

- Gerlev-prisen er blevet uddelt til nogle mennesker, der virkelig har gjort en forskel, så jeg er meget stolt og beæret over at modtage den her i 2021, siger han og lægger vægt på, at prisen ikke er givet, fordi det danske herrelandshold klarede sig godt ved EM i år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kasper Hjulmand modtog prisen på Gerlev Idrætshøjskole, der ligger syd for Slagelse.
Kasper Hjulmand modtog prisen på Gerlev Idrætshøjskole, der ligger syd for Slagelse. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

- Det er en pris, der går på nogle grundholdninger til livet, en grundlæggende holdning til idrætten, siger han.

- Den her pris kan noget andet, end det som jeg ellers har været udsat for, siger landstræneren.

Og det er da heller ikke så underligt, at Kasper Hjulmands værdier passer godt til dem, der er på idrætshøjskolen.

Om Gerlev-prisen:

- Jeg er selv rundet af højskolebevægelsen, fortæller prisvinderen, der har gået på højskole i Vejle.

- Jeg elsker altid at være på en højskole, jeg føler mig hjemme i fællesskabet med dygtige og nysgerrige mennesker og idrætten som fællessprog, siger Kasper Hjulmand.

Da Gerlev-prisen på grund af corona-pandemien ikke blev uddelt sidste år, blev også prisvinderne fra 2020 hædret ved lørdagens arrangement.

Det var Susanne Rishøj og Ane Eckerman, som modtog 2020-prisen for deres koncept Erindringsdans®, som er udbredt til mere end 700 plejecentre og 81 kommuner i Danmark. Gennem dansen får mennesker med demenssygdom glæden ved bevægelse tilbage i takt med musikken fra deres ungdom.