Kandidater helt klar til valg: - Det er meget, meget tæt på

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkepartis lokale kandidater har travlt med forberedelserne til folketingsvalg. I Slagelse blev et nyt valgkontor åbnet i weekenden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Slagelse har omkring 30 frivillige her i weekenden haft travlt med at rigge et nyt valghovedkvarter i stand for Socialdemokratiets lokale folketingskandidat i Slagelse-kredsen, Frederik Vad.

For selvom der er næsten ti måneder til, at der ifølge reglerne senest skal udskrives folketingsvalg – så er der blandt mange kandidater til det kommende valg en bred konsensus om, at det ikke er et øjeblik for tidligt at forberede sig.

quote Vi kommer til at være klar her med 4.000 valgplakater og en masse frivillige

Frederik Vad (S), folketingskandidat

- Jeg tror godt, det kunne komme inden for de næste 14 dage til tre uger, lyder det fra den socialdemokratiske folketingskandidat.

- Derfor er vi selvfølgelig i gang, for der er rigtig mange mennesker – specielt i vores del af landet – som virkelig er i tvivl. Der, synes jeg, man som kandidat har en forpligtigelse til at komme ud over stepperne og snakke med folk, tilføjer han.

4.000 valgplakater klar

Det nye valgkontor skal fungere som base for de mange frivillige, der vil svinge de socialdemokratiske røde faner i valgkampen.

- Vi kommer til at være klar her med 4.000 valgplakater og en masse frivillige, som skal ud at snakke med mennesker på gader og stræder, siger Frederik Vad.

Læs også
Kommentator: Ingen vej uden om snarligt valg
Læs også
Kommentator: Ingen vej uden om snarligt valg

Blandt de frivillige er Ingrid Kjærgaard. Hun fortæller, at de nye lokaler også skal være et sted, hvor vælgerne kan inviteres på kaffe og en politisk snak:

- Det ligger jo helt vildt godt lige ved stationen, hvor der kommer mange mennesker forbi

- Det er også mega-nemt, for de mange frivillige, som har sagt, de gerne vil hjælpe Frederik med at blive valgt til Folketinget, kan nemt komme forbi.

Ingrid Kjærgaard, frivillig i Frederik Vads kampagne, fortæller, at de nye lokaler også skal danne rum for politiske diskussioner med vælgerne over en kop kaffe.
Ingrid Kjærgaard, frivillig i Frederik Vads kampagne, fortæller, at de nye lokaler også skal danne rum for politiske diskussioner med vælgerne over en kop kaffe. Foto: Mahmoud Al-Tamir - TV2 ØST

Valgtrussel gentaget

Også Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der sidste år rykkede sit kandidatur til Næstved-kredsen i Sjællands Storkreds, tror, at et valg er lige på trapperne.

- Man kan altid mærke som politiker, når valgtrommerne begynder at buldre, og det har de jo gjort i et stykke tid. Nu har folk holdt sommerferie – sådan nogenlunde afdæmpet – men jeg tror, vi allesammen tænkte inden sommerferien, det kommer lige på den anden side, og det er jo nu.

Pia Kjærsgaard (DF), medlem af Folketinget, står over for 15. folketingsvalg. Hun er ikke i tvivl om, at et valg er på trapperne.
Pia Kjærsgaard (DF), medlem af Folketinget, står over for 15. folketingsvalg. Hun er ikke i tvivl om, at et valg er på trapperne. Foto: Mahmoud Al-Tamir - TV2 ØST

Pia Kjærsgaard har selv gennem længere tid også i her i weekenden, siddet med valgforberedelserne, fortæller hun.

- Det kommer helt sikkert, inden Folketinget åbner i oktober. Det tror jeg godt, jeg vil vædde en hel del på. Det kan blive udskrevet allerede i næste uge eller om 14 dage. Det er meget, meget tæt på.

Læs også
DF ligger under spærregrænsen i ny meningsmåling
Læs også
DF ligger under spærregrænsen i ny meningsmåling

Senest lørdag har regeringsstøtterne i egenskab af Radikale Venstre da også atter en gang slået bulder på valgtrommerne:  Partiformand Sofie Carsten Nielsen har gentaget sin trussel om at vælte regeringen, hvis ikke statsminister Mette Frederiksen (S) udskriver folketingsvalg, inden Folketingets åbning den 4. oktober.


Nyhedsoverblik