¨

Kæmper mod butikstyve

Foto: TV ØST

Slagelse har i de sidste uger været plaget af butikstyve. Men nu har forretningerne fået nok og er gået sammen om en telefonkæde i kampen mod de langfingrede.

Månederne op til jul er højsæson for butikstyve. Det kan de mærke på gågaden i Slagelse.

- I dag har vi fået stjålet nogle bukser, hvor alarmerne er taget af, og folk er kommet ud af butikken med dem, siger Andreas Nyholm, der er butikschef i Kings & Queens i Slagelse.

Men nu har konkurrenterne i byen slået sig sammen i kampen mod tyvene. De har nemlig lavet en telefonkæde, hvor de advarer hinanden, hvis de oplever noget mistænkeligt.

- Vi føler, at der er et behov for at gøre opmærksom på, at der foregår nogle tyverier, og vi er ved at være godt og grundigt trætte af det, siger Andreas Nyholm.

Samarbejdet virker
Butikkerne er ikke i tvivl om, at samarbejdet virker. De har nemlig allerede stoppet flere tyve, fordi butikkerne har holdt øje for hinanden.

- For 14 dage siden havde eleven fra naboforretningen set, at der var blevet stjålet en vest ude fra gaden. Så vi løb efter og fangede dem. Det viser jo, at det virker, at vi passer på hinanden, siger Morten Vig, der er ekspedient i tøjforretningen Rahbek.

I alt er fem butikker gået sammen om telefonkæden.

02:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App