Kæmpe folkefest lakker mod enden

Vestsjællands største kræmmermarked, Sørby Marked, er slut for i år, og formanden for markedet er godt tilfreds med besøgstallet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vestsjællands største kræmmermarked lakker mod enden, og formanden for Sørby Marked er godt tilfreds, når han ser tilbage på årets kræmmermarked.

- Vi smiler her på markedspladsen. Jeg har ikke haft tid til at tælle nøjagtigt op hvor mange gæster, der har været. Men vi er langt over 50.000 besøgende, alene lørdag er vi oppe på 35.000 gæster. Der var rigtig, rigtig mange mennesker fra kl. 10 og til vi lukkede, fortæller René Sørensen til TV ØST.

Sørby Marked bliver holdt over fire dage i pinsen i landsbyen Sørbymagle, syd for Slagelse.

Hele 650 frivillige fra seks foreninger i landsbyen står for folkefesten, hvor kræmmere mødes og der er masser af god musik. Til dagligt bor der små 1.200 mennesker i den lille flække.

Afholdt for 36. gang

I år var det 36. gang, at markedet blev afviklet. Det slutter klokken 16.00 i dag, og arrangørerne regner med at være færdige med at rydde op klokke 21.00.

René Sørensen fortæller, at han har haft mere travlt end sædvanligt, for tre dage før, at markedet skulle åbne sprang en af de frivillige foreninger, som stod for parkeringsområdet, fra. 

Og pludselig manglede der 75 frivillige.

- Så fik vi travlt. Via Facebook fik vi fat i nogle andre frivillige og vi fik byttet lidt rundt på det hele. Min telefon har kimet konstant, så når vi triller hjem i aften, skal der gå lang tid, før jeg tænker på Sørby Marked igen, fortæller han.

- Men lysten kommer heldigvis igen, siger René Sørensen, der har regnet ud, at han de forløbne fem dage har været i gang i 120 timer og har gået 20 km. pr dag på markedspladsen for at sørge for at holde styr på det hele.