¨

Justitsminister: Mere politi til Nordbyen i Slagelse

Foto: TV ØST

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil have flere betjente i de belastede boligområder. I Nordbyen i Slagelse får det budskab en blandet modtagelse.

Der har længe været uroligheder i Ringparken i Slagelse, og forholdet mellem politiet og en gruppe utilpassede unge er yderst anstrengt. Et billede på situationen i flere af landets såkaldte "ghettoområder". Derfor ønsker justitsminister Morten Bødskov (S) nu at opruste antallet af betjente.

"Vi ved, at når politiet er til stede i de her områder og indgår i tæt samarbejde med frivillige foreninger og kommunen, med de sociale myndigheder og med uddannelsesinstitutionerne, så hjælper det, og så kan man få stoppet uroen og utrygheden og få vendt udviklingen," siger Morten Bødskov til TV2 Øst.

Fidan Kara har boet i Ringparken i 20 år og kender alt til problemerne. Udover sit job som makinoperatør bruger hun store dele af sin fritid på at hjælpe de beboere i området, som har behov for det. Og hun ser fordele i en politioprustning.

"Der kunne godt være fire betjente herude i stedet for to. Jeg tror, flere politifolk vil gøre, at folk er mere trygge ved at færdes herude om aftenen," siger Fidan Kara.

I løbet af 2011 har der allerede været et hav af sager om bilafbrænding og hærværk i området. Mange beboere i Nordbyen ønskede i dag heller ikke at tale med TV2 Øst om en politioptrapning af frygt for de unges reaktion. Og blandt de der gjorde var meningerne delte.

For Fidan Kara er det heller ikke antallet af betjente i sig selv, som betyder mest. Hun ser lige så gerne, at politiet agerer anderledes i området.

"Det ville hjælpe, hvis de kom lidt mere ud blandt menneskerne herude og snakkede med dem om, hvad der foregår, hvem der gør hvad og hvorfor de gør det," fremhæver hun.

01:42 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App