¨

Jobcenter Slagelse undersøger klager over lægekonsulenter

Foto: TV ØST

På baggrund af søndagens indslag på TV2ØST har Jobcenter Slagelse iværksat en undersøgelse i 19 sager for at afdække, om kommunens lægekonsulenter har overskredet retningslinjer.

Som man kunne se i TV2ØST, har FOA-Midtsjælland hjulpet 19 af deres medlemmer med at indgive en klage over Slagelse Kommunes lægekonsulenter til folketingets ombudsmand. Det har de, fordi lægekonsulenterne efter sigende "digter psykiatriske diagnoser", som borgernes egne læger ikke har skrevet i deres journaler.

- Hvis der er fejl i lægekonsulenternes vurderinger, så er det beklageligt. Vi vil nu finde ud af, om der er bund i anklagerne, og, hvis der er, sørge for at noget lignende ikke kan finde sted i fremtiden, udtaler konstitueret arbejdsmarkeds- og jobcenterchef Anna Søgaard, der selv har været leder for Jobcenter Slagelses sygedagpengeafdeling de sidste 4 år.

Derfor vil sygedagpengeafdelingen ved Jobcenter Slagelse i de kommende uger gennemgå de 19 borgeres sager, og undersøge lægekonsulenternes vurderinger i forhold til de retningslinjer, der er for deres rådgivning.

- Vi har at gøre med borgere der i forvejen er i meget følsomme situationer, og de skal kunne regne med, at vores afgørelser er truffet på korrekt grundlag og følger lovgivningen på området. Vores medarbejdere er altid meget bevidste om, at det i mange tilfælde er borgernes fremtid og forsørgelsesgrundlag vi berører, siger Anna Søgaard.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App