Jimmi valgte fællesskabet frem for stofferne

I fem år levede Jimmi Jørgensen fra Korsør som stofmisbruger og hjemløs. I dag bliver han hædret for sit store engagement i andre mennesker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jimmi Jørgensen har vristet sig fri af sin fortid. I fem år levede han på gaden og var stofmisbruger. Nu arbejder han som SOSU-hjælper, og i sin fritid arrangerer han juleaftner og fællesspisninger for folk, der ikke har det økonomiske overskud, eller er ensomme.

Han har stiftet foreningen ”Korsør holder sammen”, og det er netop denne forening, der fået ham nomineret til en pris.

Klokken 12.00 i dag modtog Jimmi Jørgensen nemlig en fornem pris for at biddrage til fællesskabet. Han fik Fællesskabsprisen 2016 på skibet Pearl Seaways i København.

- Det er jo helt vildt. Jeg tror, at der går et par dage endnu, før jeg får slugt det her ordentligt, siger Jimmi Jørgensen til TV ØST og tilføjer:

- Vi har masser af idéer. Vi bliver ved med at få idéer til, hvordan vi kan styrke fællesskabet i Korsør.

Mette Frederiksen: Fortjent han vinder

Fællesskabsprisen blev etableret tilbage i 2014 af bland andre Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen og Post Danmark.

- Han ønsker i Korsør at skabe et lokalt fællesskab, hvor nogle af dem, der står udenfor kommer ind. Man kan se, at  der har været rigtig stor opbakning til ham, så jeg synes, at det er helt fortjent at han modtager Fællesskabsprisen, siger Mette Frederiksen til TV ØST.

Fællesskabsprisen er en hyldest til de mange helt almindelige danskere, der hver dag gennem deres arbejde og frivillige engagement gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet og får vores samfund til at glide.