¨

Jesper har købt ikonisk vandtårn: - Det er lidt skørt

01:14

Det kræver ikke meget fantasi at se, hvorfor vandtårnet i Korsør går under navnet Kindtanden. Nu har det ikoniske tårn fået ny ejer. Video: Lasse Antonsen

Jesper Carstensen er manden, der har købt det ikoniske vandtårn i Korsør kendt som Kindtanden. Han har flere idéer i ærmet.

200.000 kroner.

Så meget har Jesper Carstensen betalt for Korsørs måske bedste udsigt. Han er den nye ejer af byens ikoniske vandtårn kendt som Kindtanden.

Jeg tænker, det er lidt skørt

Jesper Carstensen, ny ejer af vandtårnet Kindtanden i Korsør

- Jeg tænker, det er lidt skørt. Men jeg tænker også, det kunne være rigtigt spændende, hvis det lykkes at bygge et eller andet, så man kan bruge det her oppe, siger den nyudnævnte vandtårnejer.

Han har købt vandtårnet via sit firma J.C. Ejendomsinvest.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jesper Carstensen har betalt 200.000 kroner for det ikoniske vandtårn. Med i prisen er udsigt ud over Storebælt. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Konkurrerende bud på én krone

Vandtårnet med adressen Fjordvænget 2B blev sat til salg i slutningen af 2018. I april var der så frist for bud på det 30 meter høje tårn.

Udover Jesper Carstensens bud modtog kommunen ét andet – på en enkelt krone. Buddet på 200.000 kroner var altså mere end rigeligt.

- Jeg skulle have budt lidt mindre, ik? Nej, altså jeg synes, at 200.000 er et godt køb, hvis jeg selv skal sige det, siger Jesper Carstensen.

Kindtanden blev indviet tilbage i 1950 og var derefter i virke 30 år efter. Men siden 1980 har tanken i tanden altså været tom. Den ikoniske status har den dog beholdt.

Jeg er også meget åben for, at folk kan blive ved med at følge med i det og komme op og se udsigten også, hvis de ønsker det

Jesper Carstensen, ny ejer af vandtårnet Kindtanden i Korsør

Fredet vandtank

Vandtårnet er fredet og har ifølge Slots- og Kulturstyrelsen en høj bevaringsværdig. Det betyder også, at Jesper Carstensen ikke bare kan gå i gang med sine planer. Han har ellers flere idéer allerede.

- Hvis kommunen synes, det er i orden, at vi laver lejlighed eller skærer hul til vinduer, så kan det blive rigtigt godt det her, siger han.

Jesper Carsten har for eksempel et håb om at kunne få lavet en ekstra etage inde i vandtanken, der rummer 350 kubikmeter. Han kan nemlig både se en kunstudstilling, mødefaciliteter og beboelse i Kindtanden fremover.

Artiklen forsætter under billedet.

Der er højt til loftet i vandtanken på Kindtanden. Jesper Carstensen har planer om at dele den op i to etager. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Indtil nu har det været muligt at komme op i vandtårnet og se solnedgangen over Storebælt. Onsdag kan det dog være sidste gang – i hvert fald i denne omgang. Kindtanden skal nemlig males hvid – som en tand jo er.

Derefter går ansøgningsprocessen i gang for Jesper Carstensen, der dog ikke udelukker, at vandtårnet kan være åbent for offentligheden.

- Jeg er også meget åben for, at folk kan blive ved med at følge med i det og komme op og se udsigten også, hvis de ønsker det, lyder det.

I videoen herunder kan du se flotte dronebilleder af vandtårnet.

00:52 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App