¨

Jagter fyrværkeri-syndere

Foto: TV ØST

Beredskabet og politiet jagtede onsdag fyrværkerisyndere. Forretningerne er blevet mere sikre efter fyrværkeriulykken i Seest for 5 år siden, men der stadig ikke helt styr på det.

Der er mange nye regler at følge for de travle fyrværkerihandlere.

Der må max være 250 kg. krudt i en container,  50 kg. i et salgsteltet på en mark, 25 kg. på et lager og 12,5 kg. ved kassen i en butik.

Det store salg fra markerne så generelt fint ud, men supermarkederne Netto og Aldi i Korsør ville ikke have os ind i butikkerne med kamera - og det var der nok en god grund til.

- Det bærer tydeligt præg af, at personalet mangler instruktion om håndslukkers placering og brug, så det var jeg simpelthen  nødt til at fortælle dem om derinde, siger Daniel Weinreich, viceberedskabsinspektør, Slagelse Brand og Redning.

Desuden stod raketter, så kunder selv kunne tage dem og det er imod de nye regler.

Det er de store supermarkeder med mange ansatte, som har de største sikkerhedsproblemer.

- Det jeg godt kunne tænke mig fremadrettet er, at personalet tager ngoet mere ejerskab og får instruktioner i brug af håndslukker og sikkerhed, siger viceberedskabsinspektøren.

I går gav han fire påbud om ændringer af sikkerheden, dem tjekkede han op på i dag.

- Vi var her ved XL til tilsyn i går og kunne konstatere, at der var dobbelt så meget end de tilladte 12,5 kg ved salgsstedet, siger Daniel Weinreich.

Men i dag havde de rettet op på sikkerheden. Det havde de også i Butik Søster i Kindertofte, hvor de i går havde for meget krudt på lager.

Det skærpede tilsyn med butikkerne har hjulpet, mener viceberedskabsinspektøren.

- Det er positivt at se, at de påbud vi har givet i år, er mindre alvorlige end sidste år. Sidste år var det mængden der var for stor og der var skarp fyrværkeri i udstilingerne, i år er problemerne mere hådslukkere og skiltning, siger viceberedskabsinspektøren.

I dag gav han fire påbud mere, som han tjekker op på i morgen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App