Jægere fodrer både vildt og rotter

Rotter på vildtfodringspladser er et stigende problem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er de milde vintre kombineret med, at jægerne smider for store mængder korn, majs og andre typer af fodder på jorden for at lokke vildt, fasaner og ænder til, skaber en firstjernet restaurant for rotter.

- Det er simpelthen et stort ta'-selv-bord for rotterne. Det eneste, de behøver at bekymre sig om, er at spise, siger Lars Gade, skadedyrsbekæmper, Slagelse Kommune.

Der er mange jægere, som fodrer på den korrekte måde. De har en tønde, som kun lukker den mængde korn og majs ud, som fuglene behøver. Men der er, ifølge Lars Gade, masser af jægere, der lokker rotter til, og det går ud over naboerne til vildtfodringspladserne.

- Rotterne er der, hvor der er mad, men jeg ser jævnligt, at de flytter ind i et hus, som tilfældigvis er i nærheden. Der er de i tørvejr, og så kan de ellers bare gå ud til vildtfodringspladsen, når de bliver sultne, siger Lars Gade.

I Danmarks Jægerforbund erkender formanden problemet.

- Hvis de skaber problemer for dem, der bor i nærheden, så er det et problem, vi skal tage fat på, siger Ole Roed Jakobsen, formand for Danmarks Jægerforbund.

Det mest effektive værn mod rotter på vildtfodringspladser er at anskaffe sig en beholder til fodderet, som kun lukker lige akkurat den mængde fodder ud, som ænder og vildt har brug for hver dag.

Lars Gade har sammen med flere andre skadedyrsbekæmpere oprettet en gruppe på internetportalen facebook (www.facebook.com). Den findes ved at logge sig ind og søge på rottefænger.dk. På rottefænger.dk kan interesserede diskutere emnet og andre emner relateret til rottebekæmpelse.