Insekthotel indviet

Verdens største insekthotel. Det havde 100 børn og en voksen hjælper sat sig for at bygge i udkanten af en skov i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag skulle der slås en verdensrekord i Slagelse, og det er ikke en helt almindelig en af slagsen. Det er verdens største insekthotel, der skulle bygges af knap 100 børn. Så alle med insektfobier kan godt klikke væk igen.

De 100 børn havde i dag fået en helt særlig opgave med at indrette flere hundrede værelser, til en masse bitte små beboere.

Der er blevet lagt ialt 65 rummeter træ ud, eller hvad der svarer til cirka 150 træstammer, i børneskoven nord for Slagelse. Det er i disse insekthotellet bliver indrettet.

- I hullerne i træstammen der har de lagt alt mulig materiale ind, det svarer til nogle små værelser i insekthotellet, fortæller Lasse Edlev der er projektleder på initiativet.

Og hvis man spørger kommunen selv er det verdens største insekthotel,

- Det er lidt en spøg, fordi Århus har på Vestre Kirkegård det der kalder for verdens største insekthotel, det lavede de for et halvt år siden, men det er kun halvt så stort som det vi har lavet i Slagelse, så nu må det være os, der har verdens største insekthotel, forklarer Lasse Edlev.

Med en seng af bark var børnene ikke tvivl om, hvor mange stjerne hotellet skulle have.

- Fem, selvfølgelig, siger Tobias Astrup Larsen.

Og med det kunne den første beboer flytte ind.