¨

Ingen el, vand og varme – hjemløse rykker ind på forladt hotel

Det er værelser som dette, der bliver brugt af hjemløse. Foto: Privatfoto

En gruppe udsatte borgere er flyttet ind på et forladt hotel i Korsør. Borgerne kan berette om kummerlige forhold. Nu vil politiker finde en løsning.

Et nedlukket hotel med kolde og beskidte værelser uden el, vand og varme er blevet hjemsted for en gruppe udsatte borgere i Korsør. 

Det ser forfærdeligt ud. Der er beskidt. Det er totalt overlevelse

Benjamin Erichsen, Korsør

- Det ser slemt ud, og man kan mærke kulden på grund af smadrede vinduer og døre. Det er tydeligt, at det er folk, der har mistet al overskud og energi, siger Benjamin Erichsen til TV2 ØST.

Benjamin Erichsen er en del af Stop Spild Lokalt i Korsør. En organisation, der bekæmper madspild ved at uddele overskudsvarer fra blandt andet supermarkeder til trængte personer.

I sidste uge besøgte han stedet for at aflevere mad til de hjemløse på stedet.

- Der var nogle borgere, der skrev til mig, at de boede derude, og at det var pisse koldt, fordi der hverken var strøm, vand eller varme. De manglede mad, og så kom vi ud med mad og tøj til dem.

Artiklen fortsætter under billedet...

Der er ingen vand, el eller varme i bygningen. Foto: Privatfoto

Hjemløse med psykiske problemer

Ifølge Benjamin Erichsen er hotellet i flere etager med cirka 50 værelser. Da han besøgte stedet i sidste uge, boede der minimum syv personer.

Han har talt med en ung mand på 19 år og en mand på over 60 år. De fortæller, at de leder efter ting og mad i dagtimerne og søger ly på hotellet om aftenen.

Flere af beboerne har boet på stedet i månedsvis og har ifølge Benjamin Erichsen store psykiske problemer.

- Det ser forfærdeligt ud. Der er beskidt. Det er totalt overlevelse, og vi kan komme ud med et par sko til dem, men det er ikke sikkert, at de overhovedet har overskud til at tage skoene på. De har brug for hjælp, og vi kan jo kun hjælpe dem her og nu med at give dem tørt tøj, mad og drikke, men så stopper det også der. Det redder ikke deres situation.

Artiklen fortsætter under billedet...

Flere af personerne har boet på adressen i flere måneder. Der bor mininum syv personer på stedet ifølge Benjamin Erichsen. Foto: Privatfoto

Byrådsmedlem vil tage sag op i udvalg

Benjamin Erichsen har rettet henvendelse til kommunen efter at have set tilstandene på hotellet.

Han har blandt andet kontaktet byrådsmedlem i Slagelse Kommune Jimmi Jørgensen (S), der sidder i Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser, der beskæftiger sig med udsatte borgere i kommunen.

- Jeg er skuffet over, at vi har nogen, der bor på den måde. Især når jeg hører på udvalgsmøder, at vi tager hånd om hjemløse, siger han.

Byrådsmedlemmet oplyser, at han vil tage sagen op på næste udvalgsmøde den 2. december, så der kan findes en løsning for beboerne.

Bør man ikke gribe ind før?

- Jo, det bør vi også, og her i weekenden vil jeg sende mails rundt til de rette mennesker, siger Jimmi Jørgensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App