Ingen druktur til Simone

Deltagerne i årets Melodi Grand Prix er allerede samlet i Aalborg, før det går løs på lørdag. Nu gælder det, og så dur det ikke at gå på druk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Fest i Aalborg indebærer nærmest pr. definition en druktur i den berygtede Jomfru Ane Gade. En tur i "Gaden" var da også på programmet, da dette års grand prix-stjerner holdt fest torsdag aften. De fleste ville dog bare hjem i seng. Det skriver Ritzaus Bureau.

- Jeg skal tidligt op og til prøver i morgen. Vi begynder klokken otte, så det må blive en anden gang, sagde Simone Egeriis allerede i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor festens første etape udspillede sig.

Simone, fra Slagelse, er ellers lige fyldt 18 år den 28. januar. Men selv om hun nu selv må bestemme, om hun vil være sent oppe, så foretrækker hun at tage den med ro.

- Det er vigtigt at være udhvilet, lyder det fra den nu myndige Simone.

Festen i kulturcentret markerede afslutningen på den første dag med prøver til lørdagens udgave af Dansk Melodi Grand Prix, hvor ti sange på lørdag skal dyste om at repræsentere Danmark ved det Internationale Grand Prix i Oslo til maj.

Bookmakernes favorit

Simone Egeriis er i år blandt bookmakernes favoritter til at vinde. Hun giver pengene 2,1 gange igen, hvis hun vinder, mens Sukkerchok er sat til odds 2,8 hos Ladbrokes. Hun deltager med sangen "How will I know" - en stille ballade skrevet af Jacob Lauenbjerg og Andreas Mørch

Blandt artisterne og sangskriverne er der uanset odds masser af selvtillid. Ingen tør dog åbent at påtage sig favoritrollen på forhånd. I hvert fald ikke direkte.

I Simone-lejren er Simone selv beskeden. Men sangskriver Jacob Launbjerg tror på triumf. Det oplevede han senest i 2005, da han skrev Jakob Svejstrups vindermelodi "jeg tænder på dig".

- Jeg tror fuldt og fast på, at Danmark er klar til en ballade. Det er denne her sang, og Simone synger den helt forrygende, siger han.

Dansk Melodi Grand Prix 2010 bliver skudt af lørdag aften i Aalborgs Gigantium. Showet sendes på DR 1 med Felix Smith og Julie Berthelsen som værter.

 

Sangerinden Simone Egeriis fra Slagelse bliver den yngste deltager ved årets danske Melodi Grand Prix:

[video:video_mangler:100113_mere_simone.flv]

TV2 Øst 14. januar 2010