Indbrudsbølge hos ældre

Et område i Vemmelev ved Slagelse har været hårdt ramt af indbrud det seneste halve år, og det er ældre borgere, som tyvene bryder ind hos.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Når man er 92 skal der mere end en indbrudstyv til før man bliver søvnløs:

 

- Jeg sover godt om natten i hvert fald, siger Henny Jacobsen om sin reaktion på weekendens indbrud.

Hun opdagede tyven mens han listede omkring i hendes lejlighed, men han slap bl.a. væk med et smykkeskrin , hvor smykkerne fra sølvbrylluppet lå

Siden december har der været i omegnen af 9 indbrud og indbrudsforsøg i ældreboligerne i Vemmelev og fjorten dage siden var det veninden Lillian Hasselby der overraskede en ubuden gæst i sin stue:

- Ja, jeg blev nu noget mere rystet end Henny, selvom han ikke slap væk med det store, fortæller hun.

Her slap tyven af sted med en taske, hvor der heldigvis ikke var de store værdier i. Et par døre længere henne fik tyvene et noget større udbytte: Peter Christensen vågnede en morgen og kunne se at der var blevet rodet rundt i hans hjem.

Først troede han at tyven bare var løbet med hans skjorte og bukser, men bilnøglerne lå i bukserne, og så opdagede han at tyven var kørt væk i bilen. Bilen er blevet fundet igen, men da var den totalskadet.

Lokalpolitiet i Slagelse er fortsat på bar bund omkring tyverierne i Vemmelev, men oplyser at antallet af indbrud i Slagelse generelt er faldt det seneste år.