Imam: Balladen skal stoppes

Forældre fra Motalavej står sammen for at stoppe balladen i kvarteret. Det understreger vejens imam Mohamad Abdulraman i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Når nogen ødelægger ting eller slår, så er det uacceptabelt og unormalt. Vi gider ikke have det på Motalavej.

Sådan siger imam Mohamad Abdulraman i dag, da vi møder ham efter fredagsbønnen i bederummet på vejen i Korsør. Ifølge imamen, som er udpeget som talsmand af de muslimske familier, skal det være slut med ballademagere i kvarteret.

- Vi vil forbedre det. Vi vil gerne stoppe det. Det arbejder vi på. Vi står sammen og stopper det.

Det var for alvor nytårsnat, at ballademagerne gjorde sig bemærkede. De satte 14 containere i brand, og da brandvæsenet kom, blev de beskudt med kanonslag og andet fyrværkeri. To dage efter blev ruderne smadret i en politibil, og en af de unge, som kaldte sig for leder af ballademagerne, stod frem på TV2 ØST.

- Hans far vil ikke have det. Han vil gerne - som alle forældre - have, at deres børn får uddannelse og arbejde, siger imamen om den unge drengs far, som tager afstand fra det hele.

Besøger utrygge familier

De seneste dage har vi på TV2 ØST fortalt om et værested for psykisk syge, som kommunen har lukket på grund af chikane og overfald. Vi har fortalt om butikker, som er plaget af hærværk og chikane, og vi har fortalt om beboere, som er blevet overfaldet, og som vil flytte fra området. Ifølge imamen vil forældrene gå rundt og besøge familier på Motalavej for at skabe tryghed.

- Vi har tænkt på at besøge forskellige familier og tale med dem. Vi vil gerne høre om, hvad der sker, og om de er utrygge.

Forældre gjort opmærksomme på ballademagere

Mohamad Abdulraman fortæller i dag, at flere familier er blevet opmærksomme på, at deres børn laver ballade. Det vil de ændre på.

- Når barnet laver fejl, begynder du at behandle det. Men hvis du ikke har hørt eller set det, hvordan skal du så vide det. Man ved ikke, hvad et barn laver, når han er med sine kammerater. Nu har de hørt, de laver ballade, og så stopper de det.

Imamen understreger, at det er en lille gruppe unge, som laver ballade. Mange unge på Motalavej tager uddannelse og opfører sig normalt.