Ikke mere i løn til politikerne i Slagelse Byråd

På et ekstraordinært byrådsmøde mandag besluttede Slagelse Byråd, at byrådsmedlemmernes løn ikke længere skal stige i samme takt som borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelses borgmester, Stén Knuth (V), står til en klækkelig lønforhøjelse i 2017, efter et politisk flertal i Folketinget har besluttet, at landets borgmestre skal have 31,4 procent mere i løn.

Og hvis man skal følge byrådets vedtægter, så betyder borgmesterens lønstigning også, at udvalgsformænd, udvalgsmedlemmer og menige byrådspolitikere skal have samme procentdel mere i løn.

Det fremgår af referatet fra byrådsmødet, ligesom også Sjællandske skriver det.

Men sådan kommer det ikke til at være. På et ekstraordinært byrådsmøde mandag besluttede politikerne nemlig, at vedtægterne skal laves om, og lønnen for byrådspolitikerne holdes på samme niveau i 2017 som i 2016.

Forhandler om regning

Holdt man fast i den gamle vedtægt, så ville det udløse en ekstraudgift for kommunen på 760.000 kroner – og sammen med borgmesterens lønstigning ville udgiften nå én million kroner.

Borgmester Stén Knuth står til at få 235.000 kroner mere i løn om året, så hans løn nu lander på 985.000 kroner om året. Det er som nævnt en beslutning, som Folketinget har truffet.

Kommunernes Landsforening og staten er i gang med at forhandle om, hvem der skal betale for borgmestrenes lønstigning.

Ifølge Sjællandske var stort set alle politikere enige om at takke nej til lønforhøjelsen.