¨

Idévindere skal nu finde 267 millioner til vandkulturhus

Illustration: Arkitektfirmaet Kullegaard

Illustration: Arkitektfirmaet Kullegaard

Illustration: Arkitektfirmaet Kullegaard

Illustration: Arkitektfirmaet Kullegaard

1 af 4

Udkastet til et kæmpe vandland blev vinderen af Slagelse Kommunes idékonkurrence. Nu skal foreningen bag skaffe millioner til projektet.

Antvorskov Ruin skal være navnet på Slagelses nye besøgscenter  - en blanding af et kæmpe vandland, butikker og caféer, som skal tiltrække op til 500.000 besøgende om året. Sådan lyder ambitionen fra Foreningen Aqua Park, som mandag vandt en idékonkurrence i Slagelse Kommune.

Foreningens 11-sider lange illustreret forslag, som tager udgangspunkt i den tomme Hunsballe-grund ved den sydlige motorvejsafkørsel i Slagelse, blev udvalgt af dommerkomitéen blandt 22 andre indsendte forslag til konkurrencen, fortæller Sjællandske.

Nu følger et stort arbejde med at skaffe sponsorer til det enorme projekt, som kommer til at koste omkring 267 millioner kroner at anlægge ifølge avisen.

- Vi vil gerne have at bygningen bliver energimæssig neutral, og at der bliver tænkt i bæredygtig, siger Villum Christensen (LA), som er formand for dommerkomitéen og formand for Erhvervs-, Plan og Miljøudvalget til Sjællandske.

Vandkulturhus skal samle byen
Ifølge projektforslaget skal besøgs – og formidlingscentret ikke mindst byde en Aqua Park, som skal tilbyde de mest moderne forhold for både familien og eliteidrætten indenfor svømmesporten.

- Slagelse Kommune har nogle helt særlige forudsætninger og potentialer for at gøre vandbaserede aktiviteter til en drivkraft i den fremtidige udvikling af kommunen, skriver foreningen blandt andet i deres idéforslag. 

Foreningen skal nu i gang med at undersøge flere forskellige finansieringsmodeller for projektet, som de til maj skal præsentere for Økonomiudvalget i Slagelse Kommune.

Herefter vil politikerne skulle drøfte, om forslaget kan vedtages eller ej.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App