I Slagelse får 46 procent af flygtninge og indvandrere job

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få flygtninge og indvandrere i job. Slagelse ligger helt i top og formår at få hele 46,9 procent af målgruppen i arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse er bedst i hele landet til at få flygtninge og indvandrere i job. Det skriver Berlingske onsdag.

Mens hele 46,9 procent af 317 flygtninge og indvandrere får job i Slagelse Kommune, ligger Sorø blandt de 10 ringeste med en procent på blot 8,2.

- Kommuner forklarer sig ofte med, at deres indsats afhænger af det arbejdsmarked, der omgiver dem, eller fag ruppen af flygtninge, de modtager. På baggrund af disse tal kan vi konkludere, at det i hvert fald ikke forklarer hele forskellen, for Slagelse og Sorø ligger for eksempel tæt ved hinanden og deler disse præmisser, siger Lars Larsen, der er konsulent i rådgivningsfirmaet LG Insight, som har lavet analysen.

I Slagelse Kommune forklarer Helle Sofie Dedenroth Larsen, der er leder af integration og netværk, da også, at der bliver sat seriøst ind på området, og at kommunen følger op på samarbejdet hos både virksomhederne og flygtningen eller indvandreren.

Det er ifølge Else-Marie Ringgaard fra Integrationsnet under Dansk Flygtningehjælp helt afgørende for jobsuccesen, at kommunerne har en klar plan eller politik for integrationsindsatsen. Præcist beskrevne mål på både kort og lang sigt giver ifølge hende de ebdste forudsætninger.