I dag tændes stærekasserne på Slagelse Landevej

Regionens første stærekasse tændes i dag. Den står på Slagelse Landevej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilister skal være opmærksom på at lette foden fra speederen, når de kommer kørende på Slagelse Landevej ved Rosted - i hvert fald hvis de vil undgå et billede af dem selv i for høj hastighed og en fartbøde.

I dag bliver regionens første permanente fartkontrol nemlig aktiveret.

- Den er indstillet til en bestemt hastighed, og hvis man kører for hurtigt, så blitzer den, og så sender den et billede ind til politiet med nummerpladen, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er chef for trafiksikkerhed i Vejdirektoratet.

Stærekasserne er placeret i begge retninger på Slagelse Landevej, hvor man må køre 80 kilometer i timen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Her kan du se, hvor stærekasserne er placeret på Slagelse Landevej i Rosted.
Her kan du se, hvor stærekasserne er placeret på Slagelse Landevej i Rosted.
Foto: Vejdirektoratet

Hastighedsskilte er ikke nok

Det er regeringen, der har bedt Vejdirektoratet og Rigspolitiet om at etablere de faste ATK-standere for at undersøge, hvordan de mobile fotovogne kan påvirke trafikanterne.

quote Hvis vi kunne nøjes med hastighedsskilte, ville det være fint, men det kan vi ikke, så vi er nødt til at have stærekasserne

Marianne Foldberg Steffensen, chef for trafiksikkerhed, Vejdirektoratet

Udover Slagelse Landevej vil der inden længe også aktiveres én stærekasse på Gaabensevej i Nykøbing Falster. ATK-standerne er placeret på strækninger, hvor der ifølge Vejdirektoratet og Rigspolitiet er stor risiko for trafikulykker på grund af for høj fart.

- Vejdirektoratet ønsker bare at få gennemsnitshastigheden ned. Vi ønsker ikke fartbøder. Hvis vi kunne nøjes med hastighedsskilte, ville det være fint, men det kan vi ikke, så vi er nødt til at have stærekasserne, lyder det fra Marianne Foldberg Steffensen.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår stærekassen på Gaabensevej i Nykøbing Falster tændes.

Artiklen fortsætter under billedet...

Stærekassen på Gaabensevej i Nykøbing Falster er ikke tændt endnu.
Stærekassen på Gaabensevej i Nykøbing Falster er ikke tændt endnu.
Foto: Vejdirektoratet

Hærværssikkerheden er i orden

I alt opsættes der 20 ATK-standere rundt omkring i landet, men det er ikke alle, der har fået lov at fotografere de fartglade bilister i fred.

Flere stærekasser har nemlig været udsat for hærværk, men det skræmmer ikke Vejdirektoratet, som flere gange har måttet udskifte det smadrede glas i stærekasserne.

- Vi kan ikke hærværksikre dem mere, end vi har gjort. Men vi følger det nøje. Lige nu følger hærværksmønstret det samme hærværksmønster som i Sverige og Norge, så vi forventer det aftager, siger Marianne Foldberg Steffensen.