Hyldest fra intensiv afdeling - brugte lidt af pausen på sang til dronningen

Dronningen har fået hilsner fra hele det danske land. Selv fra dem, som har allermest travlt i denne tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En flok sygeplejersker fra intensiv afdeling på Slagelse Sygehus brugte et par minutter af deres pause på at sende en hilsen til dronning Margrethe, der i dag kunne fejre sin 80-års fødselsdag.

- Her i vores pause føler vi lidt overskud, og vi vil gerne synge en sang til vores kære dronning.

quote Tak til alle, der har bidraget til at gøre det til en festlig og minderig dag

H.M. Dronning Margrethe d. 2.​​

Og så stemte gruppen af sygeplejersker ellers i til Kai Hoffmanns ”Den danske sang”, som Carl Nielsen har skrevet melodi til.

Slagelse Sygehus er en del af corona-bedskabet, hvor man aktuelt tester patienter i regionen. Ligesom på landets øvrige sygehuse har intensivafdelingerne gennemlevet en hektisk tid.

Talte til nationen

Hele dagen igennem er dronningen blevet hyldet med hilsner. Egentlig havde hun erklæret fejringen af dagen for aflyst, men opfordringen blev kun gradvist efterlevet.

I stedet for at stimle sammen på slotspladsen ved Amalienborg, blev der på afstand sunget fødselsdagssang for dronningen fra hele landet.

Og de mange varme hilsner er blevet bemærket. Klokken 19 sendte regenten i en kort tv-transmitteret tale med en tak for hilsnerne.

- Danskernes opfindsomhed og idérigdom har været overvældende. Mange har, trods egne bekymringer og sorger, taget sig tid til at sende mig deres fødselsdagshilsen, sagde dronning Margrethe, som sluttede af med at sige:

- Tak til alle, der har bidraget til at gøre den til en festlig og minderig dag.