Hvor går grænsen? (Video)

For en pige fra Korsør blev legen pludselig så grænseoverskridende, at det har chokeret hendes mor. Moderen har meldt sin datter ud af børnehaven og hun langer nu voldsomt ud efter pædagogerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Tine Offerlin er knust over de oplevelser hendes fem-årige datter har haft i Lilleskov Børnehave I Korsør.

Hendes egen datter og en af hendes veninder har fortalt, at datteren gentagne gange er blevet holdt fast af andre børn og tvunget til at slikke en anden pige i skridtet. Derefter blev hun truet med, at hvis hun sagde det til de voksne, så ville hendes mor dø. Efter at have fortalt om episoderne har datteren vist tydelige tegn på at være psykisk mærket.

- Hun har mange voldsomme følelsesudbrud. Både vrede og voldsom gråd over ingenting. Det ligner hende ikke, siger Tine Offerlin.

Både ledelsen i børnehaven og Slagelse Kommune har holdt møder med Tine Offerlin, og ifølge hende er de andre børn er blevet skældt ud. Men Tine Offerlin føler ikke, at hendes og mandens følelser er blevet taget alvorligt. Hun ville gerne have haft de andre forældre i børnehaven inddraget og fået at vide, hvor hun kunne henvende sig for at få bearbejdet tingene.

- De har ikke anerkendt vores problemer, og de mener, at vi overreagerer. Men det synes jeg ikke. Vi har ingen hjælp fundet og måtte selv måtte finde psykologer og organisationer, som kan vejlede i disse sager. Det kan ikke være rigtigt, siger Tine Offerlin, der har meldt sin datter ud af børnehaven, da hun ikke længere har tillid til pædagogerne.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, hvis nogle af vores borgere ikke føler, at de bliver mødt og respekteret ved kommunen. Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag, men kan bare sige, at når vi får kendskab til sådanne sager mellem børn, så tager vi dem meget alvorligt, siger Berit Vilsbøll, der er centerchef for dagtilbud i Slagelse Kommune.

[video:video_mangler:090702_graenseoverskridende.flv]

 

Er det, som vi  hører fra børneinstitutionen i Korsør, hvad man kan kalde normal adfærd blandt børn? Og hvordan skal forældre håndtere det, hvis deres børn oplever noget tilsvarende?

Se her interviewet med børnepsykologen John Halse:

[video:video_mangler:090702_JOHN_HALSE.flv]