¨

"Hvis jeg ikke var kommet ind på herberget, havde jeg ikke levet i dag"

Jørgen Madsen endte i et alkoholmisbrug, der kunne have taget livet af ham. Og Jacob Andersen blevet udsat for grov vold så mange gange, at han ikke har tal på det, fordi han igennem livet har levet på kanten af tilværelsen.

Antallet af hjemløse i Slagelse Kommune er steget 52 procent på to år. To af dem er Andersen og Madsen, som holder til på herberget i Slagelse.

To glade venner og et godt slag billiard.

Det er opskriften på en hyggelig torsdag i forsorgshjemmet Toften i Slagelse. Men så hyggeligt har det langt fra altid været for Madsen og Andersen.

- Min far og mor døde, og så havde jeg ikke noget sted at være, siger Jørgen Madsen.

- Jeg blev rent faktisk overfaldet i min lejlighed, og så blev jeg kørt herud og så har jeg været her siden, siger Jacob Andersen.

Vil jeg leve eller vil jeg dø... Jeg ville leve

Jørgen Madsen

- Nu skal der fandeme ske noget

Jørgen Madsen endte i et alkoholmisbrug, der kunne have taget livet af ham. Han blev hjemløs og endte i en blindgyde. I dag har han fundet en lejlighed, men besøger stadig forsorgshjemmet Toften og sine venner hver dag.

- Til sidst så slog jeg i bordet. Nu skal der fandeme ske noget. Fordi det her kan ikke blive ved med at gå, tænkte jeg. Vil jeg leve eller vil jeg dø... Jeg ville leve, siger Jørgen Madsen. 

Jacob Andersen er hjemløs. Han er blevet udsat for grov vold så mange gange, at han ikke har tal på det, fordi han igennem livet har levet på kanten af tilværelsen og rendt ind i rigtig dårligt selskab. 

Læs også En tredjedel flere hjemløse i Region Sjælland

Pladsmangel på Toften

Netop forsorgshjemmet Toften i Slagelse eller herberget for hjemløse som Madsen og Andersen kalder det blev begge mænds redningsbåd.

- Det er meget vigtigt, for hvis jeg ikke var kommet ind på herberget, så havde jeg ikke levet i dag, tror jeg, siger Jacob Andersen.

hvis jeg ikke var kommet ind på herberget, så havde jeg ikke levet i dag, tror jeg

Jacob Andersen

Men hver dag ringer mellem fem og ti andre hjemløse forgæves, for at få en plads på Toften, som kun har plads til 24 faste beboere. 

Antallet af hjemløse stiger

John Eriksen er forstander på Toften og er blot én af dem, der er blevet overraskede over at se den nye opgørelse, der viser, at antallet af hjemløse i Slagelse er steget med 52 procent de seneste to år.

Læs også Flere hjemløse presser systemet i Slagelse

Det mener han, at der kan være mange årsager til. En af dem kan være, at det er umuligt at opdrive billige lejligheder i Slagelse, som en stram kontanthjælp kan betale.

- Jeg tænker samlet set, så mangler vi angiveligt både i Slagelse, men også i andre kommuner, visse botilbud, som kan rumme ganske særlige borgere med ganske særlige behov, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App