Husejere i økonomisk klemme

Kommunen mener, at beboerne på Randersvej i Slagelses huse er brandfarlige og skal sikres for tusindvis af kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Entreprenøren bag byggeriet aviser, at der er et problem. Så nu ender regningen bland andet hos Rejnar Sørensen, som ejer et hus på Randersvej

- Kommunens kloge byggesagkyndige siger det ene, men OC-Huset siger noget andet. Der fik vi et brev om i går. Det er svært at finde ud af, hvad der op og ned, siger Rejnar Sørensen fra Slagelse.

Efter sagen om byggesjusk var i Kontant på DR, har bygherren sendt et brev ud til grundejerne.

Strid om brandfarlig isolering
Striden står om det isoleringsmateriale, der er brugt i husenes tagudhæng. Ifølge både eksperter og kommunen er det brandfarligt. Men det afviser bygherren med hjælp fra en anden ekspert. I brevet står der

- I følge COWI er der ikke øget risiko for brand eller personsikkerhed. Også DBI (Dansk Brandtekniske Institut) konkluderer, at manglen ikke medfører øget risiko for personskader, skriver OC-Huset A/S.

Men kommunen holder fast i deres konklusion om, at husene er brandfarlige

- Kommunen er blevet gjort opmærksom på, at byggeriet er udført med en detalje i udhænget, som ikke er i overensstemmelse med det gældende bygningsreglement, siger afdelingsleder i Teknik og Miljø i Slagelse Kommune.

Regning på 32.000 kroner
Derfor skal fejlen udbedres. En regning på omkring 32.000 kr., hvis huset falder udenfor 5-års garantien, hvilket Rejnar Sørensens 11 år gamle hus gør.

Ifølge husejerne burde kommunen selv have opdaget fejlen, da de tog stikprøver under byggeriets opførsel

- Hvis det ender med, at de kommer med et påbud, så kunne jeg da godt efterlyse, at den nidkærhed som de nu vil lægge for dagen, den havde de brugt dengang husene blev opført, siger Rejnar Sørensen

Selvom kommunen erkender, at de overså fejlen, da husene skulle opføres, så forklarer de samtidig, at den fejl opstår, fordi sådan en form for byggeri kræver tilladelse.

En tilladelse som OC-Huset A/S ifølge kommunen aldrig har fået. Derfor er byggeriet ikke i overensstemmelse med reglerne.

Tør ikke vente
Rejnar Sørensen tør ikke vente på at striden bliver afgjort.

- Det hjælper jo ikke mig, at jeg har penge stående i banken, hvis jeg brænder inde, derfor har jeg fået det lavet og betalt det af egen lomme, siger Rejnar Sørensen.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

Se flere