¨

Hunden Frank hjalp kvinde ud af selvmordsforsøg - nu får den pris for sin heltegerning

Troels Hansen og hunden Frank var med til at hjælpe en kvinde, der havde forsøgt at tage sit eget liv ved at sluge en masse piller. Foto: Privatfoto - Heidi Nielsen

Den nysgerrige franske bulldog Frank var skyld i, at dens ejer hjalp en ældre kvinde ud af et selvmordsforsøg. Nu får den pris for sin helteindsats.

Det var egentlig ikke meningen, at de skulle afsted.

Klokken var blevet mange denne fredag aften, og Troels Hansen ville bare lige gå ned med parrets franske bulldog Frank, så den kunne tisse af. Men alligevel blev det til en længere gåtur.

Det skulle vise sig at få ret stor betydning for et andet menneskes liv, at Frank og dens ejer kom forbi en kirkegård den aften.

Nu her cirka tre måneder senere har det udløst en pris til den franske bulldog.

Jeg havde snakket med min familie. Vi havde fortalt dem historien efterfølgende, og de syntes, at Frank var en helt

Heidi Nielsen, kæreste, Franks ejer, Slagelse

Ud af 800 indstillede er den blevet kåret som den sjællandske vinder i den landsdækkende konkurrence Danmarks Dyrehelt 2019. En pris, som Agria Dyreforsikring står bag, for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Kvinde sad alene på en bænk

Den fredag aften kom Troels Hansen og Frank forbi kirkegården i Slagelse. Her sad en ældre kvinde alene på en bænk på kirkegården.

- Hun ser meget betuttet ud, og Frank vil gerne over og hilse på hende, men jeg prøver at opdrage ham til, at han ikke skal hilse på alle. Så vi står og slås, om han skal have lov eller ej, siger han.

Ivrigt trækker Frank i linen for at hilse på damen. Men Troels Hansen vil ikke forstyrre hende og trækker Frank tilbage. Men hunden ender med at hoppe op på skødet af kvinden og slikker hende i ansigtet.

- Jeg kan se, hun er meget oprevet eller meget betynget i hvert fald. Hun spørger så, om jeg har lyst til at sidde og snakke med hende i et lille stykke tid, siger Troels Hansen.

- Hun sidder så og krammer Frank og begynder at græde, og hun siger, at hunden kan mærke, at der er noget i vejen – hun har det ikke godt, tilføjer han.

Derpå falder Troels Hansen og kvinden i snak.

Hunden Frank var opmærksom på den ensomme dame

Puk Elgård, tv-vært og en del af dommerpanelet

- Hun siger lige pludseligt, at hun alligevel snart skal dø, så det kan netop være lige meget det hele, siger han.

Havde slugt et glas piller

Undervejs i samtalen afslører kvinden en hemmelighed.

Hun har slugt et glas med smertestillende piller.

- Hun siger ikke noget om hvilke slags piller, men jeg kan næsten godt regne ud, hvad formålet har været. Så siger jeg, at det kan jeg jo ikke sidde overhørig. Det er ikke en hemmelighed, jeg ikke kan holde for mig selv, siger han.

Troels Hansen får overbevist kvinden om, at hun skal søge hjælp ved Slagelse Sygehus. Det ligger i nærheden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses Troels Hansen sammen med den franske bulldog Frank. Foto: Privatfoto - Heidi Nielsen

Fik hjælp af samarit

Men kvinden vil dog ikke have tilkaldt en ambulance, så de ender med at gå derhen. På vejen møder de en samarit, der har fået fri fra arbejde.

- Han får så lagt hende ned, hvor hun går i koma. Han siger, at hendes hjerte svækkes, så han begynder at give livreddende hjertemassage. Han spørger, om jeg ikke kan løbe op til skadestuen efter hjælp – på det tidspunkt har vi ringet efter en ambulance – men den kommer ikke. Vi er nok 20 meter fra indgangen, siger Troels Hansen.

Troels Hansen får fat i den rette hjælp på akutmodtagelsen, så fem til seks læger og sygeplejersker løber ud for at redde hende.

Samtidig kommer ambulancen, hvor personalet tager over. Derfor vælger Troels Hansen at trække sig tilbage sammen med hunden Frank.

Kæreste indstillede kæledyr til pris

Siden hændelsen indstillede Troels Hansens kæreste Heidi Nielsen hunden Frank til prisen som årets dyrehelt på Facebook.

- Jeg havde snakket med min familie. Vi havde fortalt dem historien efterfølgende, og de syntes, at Frank var en helt. Og så stødte jeg tilfældigvis på konkurrencen på Facebook, og så tænkte jeg, man vinder ikke noget på Facebook, men jeg meldt ham til alligevel, siger hun.

Torsdag i denne uge blev det så offentliggjort, at Frank løb med titlen som regionens dyrehelt. I dommerpanelet sidder blandt andet tv-vært Puk Elgård, der roser vinderen og hans ejere.

- Hunden Frank var opmærksom på den ensomme dame. Han ville hen og undersøge, hvorfor hun sad der. Heldigvis har Frank nogle rigtig gode mennesker, som viste omsorg og medmenneskelighed, da damen på bænken rakte ud efter dem. Frank skal være min dyrehelt, fordi historien om ham og damen på bænken er et virkelig godt eksempel på, at dyr binder os sammen, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Privatfoto - Heidi Nielsen

Nyheden kom bag på hundens ejere.

- Jeg troede ikke på det. Jeg tudede bare, siger Heidi Nielsen.

- Vi er meget glade, for vi havde slet ikke regnet med det, tilføjer hun.

I dag er Troels Hansen glad for, at han reagerede i situationen, og at Frank får dette cadeau. Men samtidig føler han ikke, at deres indsats var noget særligt.

Pengene skal gå til at uddanne førerhunde

Heidi Nielsen, ejer af hunden Frank

- Det er da fedt. Men det er jo ikke, fordi vi har gjort noget ekstraordinært. Jeg handlede bare på det menneskelige. Men det er fedt, at Frank får en hæderspris for det, for det var ligesom ham, der var påtrængende og ville hen til hende, og han skabte kontakten, siger han og fortsætter:

- Det er glædeligt at få et skulderklap.

Donerer penge til uddannelse af førerhunde

Med kåringen følger en check på 5.000 kroner. Pengene har parret valgt at donere til et særligt formål, efter Heidi Nielsens farmor gik bort i denne uge.

- Det er meget hårdt, for jeg har lige mistet min farmor. Og i hendes familie var der nogen, der var blinde. Så hvert år har hun doneret penge til Dansk Blindesamfund, siger hun og fortsætter:

- Så i hendes ånd har vi besluttet, at pengene skal gå til at uddanne førerhunde.

Den franske bulldog Frank har sin egen Instagramprofil Frank_Buffas. Foto: Privatfoto - Heidi Nielsen

Den franske bulldog Frank er nu med i konkurrencen om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2019. Det bliver afgjort i uge 44.

Dette er Troels Hansens opfattelse af forløbet. Han er ikke bekendt med, hvorvidt kvinden overlevede, efter han forlod Slagelse Sygehus.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App