Hundelufter fandt død og mishandlet hund i rygsæk

En kvindelig hundelufter fandt tirsdag morgen en lemlæstet hund i en rygsæk i Korsør. Hunden var død, men stadigvæk varm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går morges klokken 08.40 gjorde Joan Olsen fra Korsør sig et ubehageligt fund, da hun var ude og lufte sin hund i et villakvarter kaldet Fjordvænget.

Joan Olsen opdagede en rygsæk på jorden, så hun gik hen og åbnede den for at se, hvem den tilhørte, da hun troede, at nogen havde glemt den.

Men hun fik sig et chok.

quote Den havde også ståltråd rundt om benene, pelsen var blevet flået i, og den havde et stikmærke på maven. Den var stadigvæk varm.

Joan Olsen, Korsør

- Da jeg åbnede tasken, så jeg et håndklæde, der var smurt ind i pels. Da jeg kiggede nedenunder håndklædet, så jeg en sød, chihuahua-lignende hund, som havde en hårelastik bundet meget stramt rundt om munden, og tungen hang ud af munden, fortæller Joan Olsen. 

- Den havde også ståltråd rundt om benene, pelsen var blevet flået i, og den havde et stikmærke på maven. Den var stadigvæk varm, fortæller Joan Olsen.

Helt knust ved synet

Der var ingen puls. Hun ringede til politiet, som kom cirka tyve minutter efter omkring klokken ni.

- Jeg var helt knust. Da jeg så hunden, brød jeg fuldstændig sammen. Jeg synes, det er frygteligt, at man kan gøre sådan mod et dyr, siger Joan Olsen.

Før betjeneten tog tasken og hunden med til politistationen i Slagelse, tog Joan Olsen nogle billeder af den lemlæstede hund, som en af hendes venner senere på dagen slog op på Facebook. Her beskriver Joan Olsen fundet af hunden, som indtil videre er blevet delt 117 gange. 

quote Vi har endnu ikke noget at gå efter, men vil gerne høre fra borgere, der mener at kunne bidrage til efterforskningen

Jens Christiansen, politikommissær i Sydsjællands Politi

Politiet søger vidner

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter politikommissær Jens Christiansen hændelsen.

- Hunden er blevet sendt til Landbohøjskolen med henblik på undersøgelse, som skal være med til at redegøre for, hvad der er sket. Vi har endnu ikke noget at gå efter, men vil gerne høre fra borgere, der mener at kunne bidrage til efterforskningen, siger han.

Politiet håber blandt andet, at undersøgelserne vil kunne finde frem til hundens ejer ved hjælp af en chip, og understreger, at det er grov mishandling, hvis dyret har været i live, mens det er blevet påført skade.

Joan Olsen vil nu prøve at råbe politikerne op. Hun ønsker på baggrund af sit fund hårdere straffe til dyremishandlere.