Hopper på spinningcyklen i 24 timer i en god sags tjeneste

I fitnesscentret Aktiv Velvære i Slagelse sidder en flok og sveder på spinningcyklen. Det gør de i et helt døgn til fordel for Børnecancerfonden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er næsten ikke til at tro, at det overhovedet kan lade sig gøre at sidde på en spinningcykel 24 timer i streg og ræse derudaf.

Men det er nu alligevel tilfældet i går og i dag, lørdag, i fitnesscentret Aktiv Velvære i Slagelse. Her har en stor flok sat sig på spinningcyklen for at samle penge ind til Børnecancerfonden – og fire af deltagerne sidder på cyklen i samtlige 24 timer.

quote Kræft er en lortesygdom generelt, men kræft og børn hænger overhovedet ikke sammen

Johnny Reimer, fitnessinstruktør, Slagelse

Én af dem er fitnessinstruktør Johnny Reimer.

- 24 timer er lang tid, men jeg gør det gerne, hvis jeg kan være med til at gøre en forskel. Kræft er en lortesygdom generelt, men kræft og børn hænger overhovedet ikke sammen. Det tager jeg gerne en dårlig røv for at prøve at bekæmpe, sagde han til TV ØST fredag efter en times tid på cyklen.

Går efter at indsamle 30.000 kroner

Men hvordan holder man til at cykle i et helt døgn?

- Vi tager en time ad gangen eller en kamp ad gangen, som Wozniacki siger. Det er også min taktik. Jeg har to gange tidligere kørt 12 timer, men jeg aner jo ikke, hvad der sker i nat, eller hvad der sker i hovedet. Men med god opbakning, og når der er en mening med målet, så kan man drive det langt, siger Johnny Reimer.

quote Min familie har været ramt af kræft, og jeg har fire børn, så det er oplagt at støtte Børnecancerfonden på den her måde

Lasse Granly, Høng

I alt hopper godt 200 mennesker på cyklen i løbet af de 24 timer. Lasse Granly fra Høng skal for eksempel spinne i den gode sags tjeneste i otte timer.

- Min familie har været ramt af kræft, og jeg har fire børn, så det er oplagt at støtte Børnecancerfonden på den her måde. Jeg synes, energien er helt fantastisk, siger han.

Indsamlingen foregår ved at sponsorer og private støtter de cyklende deltagere med et beløb, som så går til Børnecancerfonden. Sidste år blev der indsamlet 20.000 kroner i forbindelse med spinning-eventet. I år håber arrangøren at nå op på 30.000 kroner.