Hjemmehjælpere skal ikke længere køre alene til Motalavej

Mandag aften blev en hjemmehjælpers bil ramt af stenkast på Motalavej. Det har nu medført, at hjemmehjælpere ikke længere kører alene ud til området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en noget forskrækket hjemmehjælper, der måtte konstatere, at hun havde fået en rift på næsen, efter en sten havde smadret hendes bagrude på Motalavej mandag aften.

Den kommunale medarbejder var på arbejde som hjemmehjælper og kørte rundt i området omkring Motalavej med Slagelse Kommunes logo på siden af bilen.

Hjemmehjælpere skal ikke længere køre alene ud til Motalavej

Nu har kommunen besluttet, at det er slut med at køre alene ud som hjemmehjælper i det område, og at de fremover kun kører derud, når de er to personer i bilen.

- Vi skal jo sikre, at medarbejderne har et ordentligt arbejdsmiljø, og det lægger vi os selvfølgelig i selen for. Vi skal jo have, at de kan gå trygt på arbejde på Motalavej og alle mulige andre steder i kommunen, siger Marianne Kristensen, der er Centerchef i Center for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune til TV ØST og siger yderligere:

- Så derfor er det vores vurdering, at det er det, der skal til, og at det føler medarbejderne sig trygge med. Så det gør de.

Ældrechef: Vi kan ikke have, at medarbejderne føler sig utrygge

Det er planlagt, at hjemmeplejen nu kører to ud i den periode, hvor det er nødvendigt, og at det er kommunens erfaring, at der bliver ro på igen på et senere tidspunkt.

quote Vi kan ikke have, at medarbejderne føler sig utrygge på nogen måde

Marianne Kristensen, Centerchef i Center for Sundhed og Ældre, Slagelse Kommune

Beslutningen er blevet truffet efter, at kommunen har været i dialog med deres medarbejdere, som har givet udtryk for, at de føler sig utrygge. Kommunen vil løbende tage bestik af, hvor længe en periode, det kommer til at dreje sig om.

Center for Sundhed og Ældre har efter episoden med stenkastet lavet aftaler med Basen på Motalavej om at afholde et dialogmøde med hjemmeplejen og de unge, der bor i området.

- Formålet er, at de skal have en forståelse af, hvorfor hjemmeplejen kommer til området. Det er jo et forebyggende tiltag. Vi kan ikke have, at medarbejderne føler sig utrygge på nogen måde, siger Marianne Kristensen.

Mødet bliver ifølge Ældrechefen afholdt hurtigst muligt.