Hjælpeløs 82-årig ladt i stikken

En 82-årig mand blev for nylig efterladt hjælpeløs i sit hjem om natten, efter at han var sendt hjem fra skadestuen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

82-årige Svend Randløvs naboer er fortørnede. De er rystede over, at en ambulance for nylig læssede den ældre herre af i sit hjem i Slots Bjergby midt om natten for at efterlade ham hjælpeløs i sin seng.

Det skriver Sjælandske.

- Vi undrede os meget over, hvorfor der pludselig kom en ambulance herud midt om natten, fortæller Lillian og Mogens Henriksen til avisen.

Var faldet med rollator

Svend Randløv havde været på skadestuen, efter at han var faldet med sin rollator, men personalet vurderede, at han var frisk nok til at blive sendt hjem.

Han og naboerne har et nært forhold til hinanden, så Mogens Henriksen gik næste morgen over til Svend Randløv for at se efter, om alt var i orden. Det var det lang fra.

Ingen medicin og toilet

Selv om 2 hjemmehjælpere var mødt op, da Svend Randløv blev afleveret af ambulancen, så havde de blot sørget for, at han kom i seng, men undladt at sikre, at han kunne få sin hjertemedicin, og at han kunne komme på toilet.

- Det er simpelthen forkasteligt. at man bare har efterladt ham til sig selv. Hvorfor har hjemmeplejen ikke sørget for, at han fik sin medicin? Hvorfor er han bare overladt til sig selv? Det kan man altså ikke være bekendt, lyder det fra Lillian Henriksen, som selv arbejder som social- og sundhedshjælper.

Er indlagt nu

Ifølge Sjællandske ringede Mogens Henriksen straks til kommunen, for at få nogen til at hjælpe, men da der 20 minutter senere dukkede en person op, havde de 2 naboer selv sørget for at få Svend Randløv i rent tøj og den madrassen båret ud.

Episoden fandt sted 9. april. Svend Randløv blev indlagt på sygehuset umiddelbart efter, og det er han stadigvæk.

Han skal have hjælp

Hans naboer mener, at han bør få hjælp, når lægerne har fundet ud af, hvad han fejler, og han igen kan udskrives.

- Spørgsmålet er, hvad der nu skal ske, for han kan umuligt klare sig selv. Og vi kan trods alt ikke være der hele tiden, siger Lillian og Mogens Henriksen til Sjællandske.

Ingen fuldmagt - ingen ord

Hverken Region Sjælland, som sygehusene hører under, eller Slagelse Kommune har ønsket at udtale sig i sagen.

De henviser til, at det ikke er umuligt, når der ikke foreliggeren fuldmagt fra Svend Randløv selv. Men han er for syg til at give en sådan i øjeblikket.