¨

Hizb ut-Tahrir har ikke mange støtter i Slagelse

Foto: TV ØST

Formanden for foreningen Nordbyens Kultur- og Fritidsklub mener ikke, at der er mange støtter til Hizb ut-Tahrir i Nordbyen, som byrådsmedlem ellers påstår.

Den 14. oktober holdt foreningen Hizb ut-Tahrir konference på Slagelse Bibliotek. Men hvorfor konferencen skulle holdes i Slagelse, vides ikke. Det skriver Sjællandske.

I et læserbrev til Sjællandske har byrådsmedlem  i Slagelse Kommune, Bjørn Olsen (DF) skrevet:

- Jeg synes, man skulle tage et kig på Nordbyen. For der må jo være nogle grupper, som støtter op om Hizb ut-Tahrir, siger han.

Bjørn Olsen nævner desuden i flæng Nour el-Hak, som er en 22 år gammel forening fra Slagelse, som skulle støtte og være søsterforening til Hizb ut-Tahrir.

 

Nægter at være i forbindelse med Hizb ut-Tahrir

Talsmand for Nour el-Hak, Walid Al-Madfah, nægter, at der er forbindelse mellem dem og Hizb ut-Tahrir.

- Nour el-Hak er en forening her i Slagelse, og vi har intet at gøre med Hizb ut-Tahrir, fastslår Walid Al-Madfah til Sjællandske.

Hos foreningen Nordbyens Kultur- og Fritidsklub benægter de også et hvert kendskab til Hizb ut-Tahrir, der på arabisk betyder Befrielsespartiet.

- Jeg vil tro, at de fleste af mændene herude er medlem af fritidsklubben. Jeg kender i hvert fald ikke til nogen, som støtter Hizb ut-Tahrir, siger Hussein El-Khodr, formand for Nordbyen Kultur- og Fritidsklub.

Hussein El-Khodr, der tidligere har været medlem af Nour el-Hak, fortæller, at foreningen ikke er særlig politisk.

- Det er en helt almindelig forening. Vi lærer de unge om det danske samfund og de regler, vi har her, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App