¨

Historien om Slagelse Håndbold (Video)

Foto: TV ØST

De skaffede medaljer, omtale og var indirekte årsag til, at en ny kommune fik sit navn, men nu balancerer Slagelse FH på randen af konkurs. Her er en række af højdepunkterne fra Slagelse FH/DT's historie.

Hvad husker du bedst?

Kom med en kommentar

Klubben blev med ét slag kendt, da Anja Andersen i 2000 blev træner for damernes førstehold. Og det fik med et interessen for kvindehåndbold til at stige i den sjællandske by.

Se video fra Slagelses sidste kamp inden Anja Andersen tiltrådte som træner herunder:
[video:flv:slagelse1.flv]

Slagelse FH fik hurtigt succes efter Anja tiltrådte. Allerede i 2002 vandt holdet pokalturneringen

Herunder kan du se TV2 ØSTs dækning af pokalfesten fra 2002:
[video:flv:slagelse2.flv]

Successen fortsatte i de efterfølgende år. I 2004 gjorde Anja Andersen holdet til den første danske vinder af EHF Champions League.

Se TV2 ØSTs dækning af sejrsfesten i Slagelse efter Champions League herunder:
[video:flv:slagelse3.flv]

Det var dog ikke kun på håndboldbanen at holdet gjorde en forskel. Da kommunesammenlægningerne skabte debat om nye kommunegrænser og navne kom holdet til at spille en rolle.

Se indslag om Slagelses brandværdi herunder:
[video:flv:slagelse4.flv]

I dag var der tristhed i Slagelse. Succeshistorien ser nu ud til at være definitivt slut. TV2 ØST har talt med formand for Slagelse Support, Helle Larsen, og Formand for Slagese FH, Iver Grunnet.

Se interviews med Helle Larsen og Iver Grunnet herunder:
[video:flv:090202_slagelse.flv]

Resultater:

2002 Vinder af Pokalturneringen
2003 DM guld, EHF Cup-vinder
2004 DM sølv, Champions League-vinder
2005 DM guld, Champions League-vinder
2007 DM guld, Champions League-vinder

Anja Andersen var gennem årene god til at skaffe opmærksomhed om holdet på godt og ondt, og hun ændrede navnet på holdet til Slagelse Dream Team (Slagelse DT). Hendes personlighed var afgørende for at tiltrække store stjerner som Camilla Andersen, Ausra Fredrikas, Cecilie Leganger og Bojana Popovic.

Anja Andersen stoppede som træner i Slagelse DT med udgangen af sæsonen 2007-08 for at blive træner for FC Københavns damehåndboldhold. Skiftet medførte efterfølgende en større afgang af spillere, og såvel økonomi som sportsligt ambitionsniveau blev efterfølgende neddroslet i klubben.

Allerede i december meldte Slagelse FH ud, at klubben var i krise. Og siden da har håndboldklubben fået eftergivet gæld fra en række mindre kreditorer.

- Det har ikke været nok til at ændre situationen. Hvis det fortsætter sådan her, så vil gælden blive knap en million kroner, fortæller formanden.

 Har vi glemt nogle højdepunkter?
Skriv dine egne erindringer i kommentarfeltet herunder:

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App