¨

Hidsigt klima i Slagelse: Bitter farvel til havneformand

Bølgerne har gået højt mellem borgmester John Dyrby Paulsen og Henrik Brodersen siden sidste uge. Foto: Slagelse kommune

Havneformand langede kraftig ud efter borgmesteren ved byrådsmødet i Slagelse mandag aften.

- Borgmesteren har kørt havnen helt ud i skoven. Den er blevet en afviklingsvirksomhed, og dér vil jeg ikke bruge mine sparsomme kræfter.

Sådan sagde den afgående formand for bestyrelsen i Korsør Havn, Henrik Brodersen (DF). Han sidde i byrådet i Slagelse Kommune og var en af de politikere fra Dansk Folkeparti, der ikke blev genvalgt ved det seneste folketingsvalg.

Nu har Henrik Brodersen valgt at forlade bestyrelsen for havnen i Korsør – ifølge sagsfremstillingen på grund af hans helbred.

Jeg synes ikke, at jeg sidder på den rette plads i og med, at havneudviklingen er blevet forkludret

Henrik Brodersen (DF), Slagelse Byråd.

- Der står i sagsfremstillingen, at det er på grund at mit helbred, at jeg træder ud af bestyrelsen. Og det er ingen hemmelighed, at jeg har været udfordret med mit helbred, men det er langt fra hele forklaringen. Jeg synes ikke, at jeg sidder på den rette plads i og med, at havneudviklingen er blevet forkludret, lød det fra Brodersen på mandagens byrådsmøde.

Han forsvarede sig her også mod en beskylding fra borgmester John Dyrby Paulsen (S).

- Til gengæld kan jeg så læse i avisen, at borgmesteren mener, at den egentlige grund til, at jeg stopper er, at honoraret fra havnebestyrelsen bliver modregnet i mit eftervederlag fra Folketinget. Det har intet på sig, fastslog Henrik Brodersen.

Har ikke altid været enige

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) sagde i byrådssalen, at han ikke ville kommentere Henrik Brodersens bemærkninger, men han kunne alligevel ikke nære sig helt.

- Jeg synes egentlig, vi har haft nogle gode drøftelser i havnebestyrelsen. Det er selvfølgelig ikke altid, vi har været enige. Men sådan er det jo i politik. Hvis man ikke er i stand til at håndtere, at man engang imellem er uenige, så tror jeg, at det er en meget fornuftig disposition at sige, at man skal være et andet sted, sagde borgmesteren.

Jeg synes egentlig, vi har haft nogle gode drøftelser i havnebestyrelsen. Det er selvfølgelig ikke altid, vi har været enige

John Dyrby Paulsen (S), borgmester, Slagelse Kommune. 

Bølgerne har gået højt mellem borgmester John Dyrby Paulsen og Henrik Brodersen siden sidste uge, hvor dagbladet Sjællandske bragte et afskedsinterview med den nu forhenværende havneformand. Han har siddet i 10 år i bestyrelsen for Korsør Havn, halvdelen af tiden som formand.

I interviewet angreb han borgmesteren for at forplumre sagen salget af Stignæs Havn. Han pegede også på, at flertallet gjorde det svært at drive havn i forbindelse med sagen om den støjende skrotvirksomhed HJM, der fik nej til at bygge en 10 meter høj støjmur ved havnen.

Og det var i et gensvar til den kritik, at John Dyrby Paulsen pegede på, at der kunne være økonomiske årsager til, at Henrik Brodersen sagde farvel til havnen.

- Det er mærkeligt at slå op i banen på den måde, som han gør nu ved at sige farvel. Måske skyldes det mere, at pengene, han får for at sidde som formand, alligevel modregnes i hans eftervederlag fra Folketinget, lød det fra borgmesteren i Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App