HF-elever om aflyst sidste skoledag: - Det er jo egentlig pisseirriterende

Sidste skoledag er i dag afblæst for eleverne på Slagelse Gymnasium. Det er irriterende, synes HF-eleverne, der ikke var skyld i aflysningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er tale om kollektiv afstraffelse, når rektor på Slagelse Gymnasium i dag har aflyst sidste skoledag for alle skolens elever.

Det skyldes, at talrige af eleverne mødte fulde op i skole i går og festede i undervisningstiden.

Det gjaldt dog ikke HF’erne, som slet ikke var til stede på skolen, fordi de skrev opgave. I dag er de samlet i parken i stedet for på skolen for at fejre den sidste skoledag.

quote Vi blev pissesure, og der var kæmpe drama i vores chatgruppe på Facebook. Det gik helt i ragnarok

Mike Droba Skov, elev på Slagelse Gymnasium

- Det er jo egentlig pisseirriterende, at vi ikke kan få lov til at holde det på skolen, som vi alle havde set frem til. Vi skulle bare have en fest. Men nu er vi her, og det er ligeså hyggeligt, siger HF-elev Mike Droba Skov fra Slagelse Gymnasium.

Det gik helt i ragnarok på Facebook

Allerede i går modtog omtrent 400 elever fordelt i 17 klasser meddelelsen om, at sidste skoledag var aflyst. Også HF'erne, som sad derhjemme og skrev opgave.

- Vi blev pissesure, og der var kæmpe drama i vores chatgruppe på Facebook. Det gik helt i ragnarok, siger Mike Droba Skov.

Hans klassekammerat Mathilde Holberg Pil blev også lidt skuffet, da hun hørte, at sidste skoledag var afblæst.

- Først blev jeg ked af det, for jeg vidste ikke, hvad rektors udgangspunkt var. Men hun var slet ikke klar over, at hf’erne ikke havde været på skolen på grund af skrivedage. Jeg kan godt forstå rektors beslutning, for der var nogle, der ødelagde borde og ikke havde respekt for hendes beslutning.

Træls med kollektiv afstraffelse

quote Jeg kan godt forstå rektors beslutning, for der var nogle, der ødelagde borde og ikke havde respekt for hendes beslutning

Mathilde Holberg Pil, elev på Slagelse Gymnasium

Mathilde Holberg Pil er ærgerlig over at få aflyst sidste skoledag, når hun slet ikke deltog i gårsdagens festivitas.

- Men jeg tror, rektor blev nødt til at tage en kollektiv beslutning. Vi er alle sammen elever på det her gymnasium og burde være voksne nok til at vide, at man ikke smadrer borde, som er noget, der er blevet sat op for vores skyld, siger hun.

Men at kollektiv afstraffelse skulle være løsningen, er Mike Droba Skov ikke helt enig i.

- Jeg vil ikke sige, jeg er enig. Det er Lotte, der er vores rektor, så jeg respekterer selvfølgelig hendes beslutninger. Men jeg kan i hvert fald ikke sige, at jeg er enig i kollektiv afstraffelse. Når man fester, kan det jo gå vildt for sig. Men vi bebrejder ikke rigtig nogen.

Mathilde Holberg Pil forstår godt rektorens beslutning, og at hun er nødt til at lægge handling bag ordene.

- Det er klart træls, men vi ved også godt, at man nogle gange bliver nødt til at træffe beslutninger, som går ud over alle, for hun kan ikke bare sige ting, hun vil gøre, uden så at gøre det.