Her får de hurtigt internet: - Vi har hårdt brug for det

Mullerup Havn er et af de steder, der er udvalgt til at få hurtigere internet først. Her vil Fibia begynde at grave fibernet ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes, det lyder som en god idé.

Sådan siger sommerhusejer Ole Hammer, efter han har hørt, at Fibia har udpeget Mullerup-området mellem Slagelse og Kalundborg som et af de første steder, der får hurtigere internet. 

Sammen med Rødby og Nykøbing Sjælland er Mullerup sat på Fibias kort over, hvor de første gravemaskiner skal sætte ind for at grave fibernet ned. 

Det er en del af den store milliard-investering fra energiselskabet SEAS-NVE for at give Sjælland og øerne bedre og mere stabilt internet. I alt har SEAS-NVE valgt at investere 4,6 milliarder kroner i at bekæmpe 'digital ulighed', som de kalder det, og sikre hurtigt og stabilt internet til andelshavere i energiselskaberne. 

Kan ikke bruge computer og tv samtidig

Det glæder flere, som TV ØST møder torsdag aften.

- Jeg håber sandelig, at det er rigtigt, at vi får det, for det har været savnet meget længe, siger Henning Jensen, der bor i Mullerup.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ole Hammer er sommerhusejer i Mullerup og ser frem til hurtigere internet.
Ole Hammer er sommerhusejer i Mullerup og ser frem til hurtigere internet.
Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

For som han forklarer, er det svært at være med i den digitale tidsalder med det internet, de har i området nu.

- Lige så snart vi har fjernsynet tændt, som også bruger internettet, så kan vi ikke bruge en computer uden den hakker lidt i det, så det er yderst begrænset, fortæller Henning Jensen.

Samme ustabile billede af internettet giver Ole Hammer.

- Vi savner ordentligt internet herude. Man har kun det, man kan trække på mobiltelefonen, og det er meget pletvis alt afhængig af, hvor man står, siger Ole Hammer.

Interessen bestemmer, hvor der skal graves

Hvor Fibia stikker spaden i jorden for at lægge det lynhurtige fibernet ned afhænger af, hvor stor interesse der er for det hurtige internet i området.

Derfor kan man altså selv sige til, hvis man har interesse i at koble sig på det hurtigere internet.  

- Jo mere interesse, der er i et område, jo hurtigere kan vi prioritere, hvor vi skal lægge kræfterne. Derfor bør alle betragte det som en borgerpligt at vise sin interesse, siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

Hvis man mener, Fibia skal kigge forbi, der hvor man bor og lægge hurtigere internet, så kan man stemme på Fibias hjemmeside www.fibia.dk/fiber.

Derfor håber Henning Jensen, at mange vil melde sig til som interesserede.

- Det har vi hårdt brug for. Vi vil gerne have, vi kan se noget ordentligt fjernsyn og bruge nogle computere samtidig. Det kan man ikke undvære i vore dage, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henning Jensen vil gerne kunne se tv og bruge computeren samtidig uden problemer. Derfor ser han frem til hurtigere internet.
Henning Jensen vil gerne kunne se tv og bruge computeren samtidig uden problemer. Derfor ser han frem til hurtigere internet.
Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

Hos sommerhusejeren Ole Hammer vil fibernet give en helt ny mulighed for, hvad man kan lave, når man opholder sig i sommerhuset.

Derfor er han meget positiv overfor fibernettet.

- Selvfølgelig vil jeg lige kigge på, hvad det koster. Men jeg er da ved at få det derhjemme, så det giver jo mulighed for, at man kunne arbejde hernede fra også, siger han.

Med interesserede nok forventer Fibia at kunne gå i gang med at lægge fibernet i de udvalgte områder til februar næste år, og går alt efter planen, vil de i områderne have hurtigere internet til sommeren 2019.