Her er de erhvervsvenlige kommuner

Der er stor forskel på, hvor nemt det er at drive virksomhed i vores region. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Byggeri. Ringsted Kommune får bundplacering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Byggeri har undersøgt, hvor nemt det er at drive virksomhed i landets kommuner. Undersøgelsen bygger på 31 forskellige parametre, og der er stor forskel på, hvordan kommunerne klarer sig i undersøgelsen.

John Jensen har sin egen entreprenørvirksomhed. HJ HUSE, som firmaet hedder, arbejder i hele vores region, så John Jensen mærker, hvordan der er forskel på de forskellige kommuner.

- Jeg mærker det især med byggetilladelser og andre myndighedsbehandlinger. I Slagelse tager det kun få dage at få en byggetilladelse, hvis man har styr på tingene. I andre kommuner har jeg prøvet, at det har taget 3-4 måneder for noget så simpelt som et parcelhus, siger han.

Slagelse er den næstbedste kommune i vores område, ifølge Dansk Byggeris undersøgelse. Vordingborg er den kommune, der tager sig bedst af virksomheder. Helt i bund finder man Ringsted.

- Vi skal gøre det bedre, og det arbejder vi på, men grundlæggende er det godt at være virksomhed og håndværker i Slagelse. Vi har nogle gode prioriteringer i forhold til arbejdsklausuler og sociale klausuler, men det bliver ikke prioriteret i undersøgelsen, siger viceborgmester i Ringsted Svend-Erik Jakobsen (Soc.dem.).

Sådan her placerer kommunerne sig i vores region:

 1. Vordingborg
 2. Slagelse
 3. Stevns
 4. Faxe
 5. Guldborgsund
 6. Næstved
 7. Holbæk
 8. Sorø
 9. Kalundborg
 10. Odsherred
 11. Lolland
 12. Ringsted

Ved at trykke her kan du finde rapporten fra Dansk Byggeri.