¨

Hemmeligt nummer: Her ringer kommunen anonymt

Foto: TV ØST

En rundspørge til en lang række kommuner viser, at Slagelse Kommune anvender skjult nummer, når den skal i kontakt med borgerne, skriver DR Sjælland.

I Slagelse Kommune er alle opringninger ud af huset totalt anonyme, og det møder kraftig kritik blandt andet fra den lokale arbejdsskadeforening:

- Så ved vores medlemmer, der måske i forvejen har det psykisk dårligt, ikke, hvem der ringer, og så tør de ikke tage telefonen. Det kan ikke være rigtigt. Kommunen skal tone rent flag, siger formand for foreningen, Kurt A. Nissen, til DR Sjælland

Han mener ikke, det kan være så svært at bede teleselskabet om, at kommunens telefoner viser nummer, så borgeren ved, hvem der ringer, og man kan ringe tilbage.

- Det må da være til fordel for alle parter, siger han til radiostationen.

Også en af Slagelse Kommunes egne medarbejdere, veterankoordinator Anita Stentoft, mener, at kommunens telefon-praksis er uheldig - ikke mindst hvis det er traumatiserede krigsveteraner, man vil have fat i:

- Mange veteraner tager ikke telefonen, når det er fra et hemmeligt nummer. De magter det ikke, for det er forbundet med frustrationer og kaos i deres hoved, og så undlader de at svare, selv om de ved, at det måske kunne gavne dem at gøre det, siger hun til DR Sjælland.

Borgerservicechef i Slagelse Kim Kruse Rasmussen erkender, at det er bedst, hvis borgerne ved, hvem der ringer, men det er et teknisk spørgsmål, siger han.

- Kommunen skulle vælge mellem at vise alle medarbejdernes direkte numre eller være helt anonym, når man ringer til borgerne. Og så valgte man den anonyme løsning, siger han.

Han forklarer, at det er for at beskytte medarbejdere i socialforvaltningen mod at blive forstyrret eller direkte chikaneret. Det er heller ikke væltet ind med klager over løsningen.

Det er dog i de fleste tilfælde muligt at tilpasse nummervisningen, så der også kan vises hovednummer eller afdelingsnummer. Det siger pressechef hos TDC , Ib Konrad Jensen, der understreger, at han ikke kender det konkrete telefonanlæg i Slagelse. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App