Hemmelig bankrapport skal offentliggøres

Nu kan borgerne snart se en række hemmelige papirer fra bankTrelleborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hidtil hemmeligholdte udkast om værdiansættelsen af bankTrelleborg SKAL offentliggøres. Det var konklusionen fra Østre Landsret, der tirsdag formiddag gav foreningen af Minoritetsaktionærer i bankTrelleborg medhold i deres krav om, at både Sydbank, Fonden for bankTrelleborg og de to uvildige revisorer, der har udarbejdet rapporten, skal offentliggøre dokumenterne, skriver Sjællandske.

- Det er en STOR sejr for retssikkerheden og for Minoritetsaktionærerne, siger Jan Marcher, formand for
foreningen af Minoritetsaktionærer, til Sjællandske. Dog vil der gå endnu 14 dage, før han og alle andre interesserede kan se dokumenterne. Sydbank har nemlig mulighed for at anke.

- Baggrunden for, at vi har krævet denne »første udgave« af rapporten fremlagt, er, at det ikke er en fair og ordentlig
fremgangsmåde, at den ene part i vurderingssagen får lov at kommentere et udkast - og endda opnår, at vurderingen laves om, mens minoritetsaktionærerne intet får at vide og ingen mulighed har for at påvirke vurderingen, siger Jan Marcher.

Han fremhæver også, at rapporten er præget af, at de to uvildige revisorer har rådført sig med advokat John Korsø Jensen, som Advokatnævnet senere har fastslået var inhabil på grund af sin tilknytning til Sydbank.