Havneaktiviteter blomstrer i Korsør - men de sætter dykkerne i fare

Slagelse Kommune har store ambitioner for vandaktiviteterne i Halsskov Færgehavn. Men det er ikke alle, der er tilfredse med mulighederne i det store blå hav.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er både kabelbaner, udspringstårn og rutsjebaner på Halsskov Færgehavn i Korsør, og Slagelse Kommune har brugt mange penge på at udvikle havnen. Ambitionen er nemlig at gøre det til et attraktivt sted for alle vandsportsinteresserede.

Men udviklingen er ikke lige god for alle, der har lyst til at springe ned i dybet. Den øgede aktivitet giver problemer for dem, der helst vil være under vandoverfladen.

- De kan ikke se os under vandet. Så hvis én springer ud fra tårnet derovre, så kan de ikke se os, og vi kan ikke se dem. Vi vil ikke have, der sker noget. De skal have lov til at hoppe, og vi skal have lov til at dykke, siger Carl Tronhjem, der er næstformand i Dansk Sportsdykker Forbund.

Artiklen fortsætter under billederne.

Der er mange muligheder for aktiviteter på Halsskov Færgehavn.
Der er mange muligheder for aktiviteter på Halsskov Færgehavn. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST
Dykkere er bekymret for deres sikkerhed efter man blandt andet kan stå på wakeboard på Halsskov Færgehavn.
Dykkere er bekymret for deres sikkerhed efter man blandt andet kan stå på wakeboard på Halsskov Færgehavn. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Området er et attraktivt sted for mange dykkere. Både dykkere fra Korsør og Slagelse besøger derfor flittigt havbunden ved Halsskov Færgehavn.

Derfor er de kede af, at det ikke længere er sikkert for dykkerne i havnen.

- Der er rigtig mange dykkerskoler og klubber, som bruger det. Det gør de fra hele landet. Det er sådan en lille perle, der ligger her. Og så ligger det jo godt ved Storebælt, siger Carl Tronhjem.

Har selv en løsning

De lokale dykkerklubber har i samarbejde med Dansk Sportsdykker Forbund fundet på en løsning ved et uudnyttet område på havnen, et stykke væk fra aktiviteterne. Et forslag, de har sendt af sted til Slagelse Kommune. 

- Ved at bygge en sikker adgangssti her i havnen kommer vi på den måde væk fra wakeboardbanen. Og så kan vi i ro og fred benytte den sikre adgang til vores udstyr og til at komme sikkert i vandet, siger Nicolai Kehling, der er udviklingskonsulent, Dansk Sportsdykker Forbund. 

I den forbindelse har dykkerklubberne onsdag aften inviteret flere byrådsmedlemmer ned til Halsskov Færgehavn, så de kan vise og forklare, hvor de sikkerhedsmæssige udfordringer er. 

- Der kommer til at være dykkere i vandet, så de med egne øjne kan få lov til at se udfordringerne. Og så kan de se, hvor simpelt det kan løses, siger Nicolai Kehling.

Formanden for Erhvervs- og Teknikudvalget i Slagelse Kommune, Villum Christensen (LA), var inden mødet positiv overfor, at der skal gøres noget for dykkernes sikkerhed.

Artiklen fortsætter under billedet.

Byrådsmedlem Villum Christensen (LA) var inviteret ned til havnen for at se de sikkerhedmæssige udfordringer.
Byrådsmedlem Villum Christensen (LA) var inviteret ned til havnen for at se de sikkerhedmæssige udfordringer. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

- Når vi har puttet så mange penge i at sikre havnen, så synes jeg også, vi skal udnytte så meget af den som overhovedet muligt. Og vi har nogle oplagte områder, som ikke er udnyttet endnu, siger Villum Christensen.

Dykkernes forslag vil blive sendt videre til Økonomiudvalget, hvor beslutningen, om hvorvidt projektet kan gennemføres, skal træffes.