Havne lades i stikken af erstatningslov

Havnen i Mullerup afventer en kæmperegning efter stormen Bodil hærgede i sidste uge. Erstatningen kommer ikke på grund af en 3 år gammel lovændring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tangen flyder, skraldespandene ligger ned og bådebroen slanger sig langs kajen, mens den burde ligge fast og lige.

Det er stormen Bodil, der stadig spøger i svineriet, der blev tilbage efter, at vandet og vandet var drevet væk i slutningen af sidste uge.

Et af de hårdest ramte steder i regionen var Mullerup Havn, hvor direktør Inger Sidney står tilbage med en kæmperegning.

- Der er 2,5 millioner, vi skal ud og finde. De er ikke nemme at tjene ind, hvis du først skal have

alt det her op og stå igen, siger hun.

Lovændring fra 2010

Tidligere var der faktisk mulighed for at havnene kunne få erstatning. Frem til 2012 blev erstatningsbetingelserne opgjort fra sag til sag. Men de var oftest baserede på skøn fra stormrådets side mellem kontorets 4 vægge.

Til TV2 ØST forklarer stormrådets sekretariat i dag, at ingen havne har mulighed for erstatning for ødelæggelserne efter stormen Bodil. De er nemlig gledet ud af lovgivningen.

I 2010 blev en lovændring vedtaget i Folketinget, der gjorde, at der blev lavet en såkaldt negativliste over ting, der ikke kunne modtage erstatning efter stormflod eller –fald. Den liste står de danske havne på, både private og offentlige.

Som sagt blev lov vedtaget i 2010, men den trådte først i kraft i oktober 2012. Inger Sidney mener således stadig, at politikerne bærer et ansvar overfor de private lystbådeejere. Fremtiden ser ikke rar ud for hende.

- Jeg er slet ikke nået til at tænke fremad, for først har vi brug for hjælp. Nogen skal hjælpe os.


Nyhedsoverblik