¨

Havarikommissionen: Trailer kan være årsag til ulykke

Personale fra Havarikommissionen undersøger godstoget fra onsdagens jernbaneulykke. Foto: Ivan Nielsen - TV ØST

Den alvorlige togulykke onsdag kan være udløst af en jernbanetrailer, der er blæst af et godstog, siger Havarikommissionen efter den første vurdering.

Intet kan siges med sikkerhed – men den alvorlige togulykke onsdag morgen kan være forårsaget af en trailer, der blev blæst af godstoget og derefter ramte passagertoget på vej mod København.

Det siger souschef Bo Haaning fra Havarikommissionen til TV ØST onsdag.

Han understreger dog, at det er for tidligt at konkludere noget som helst omkring ulykken.

- Vi er i gang med den indledende undersøgelse, som i en så alvorlig sag som denne vil ende i en egentlig ulykkesundersøgelse. Men lige nu handler det om at indsamle alle tilgængelige informationer og data – ikke kun fra de to tog, men fra alle tilgængelige kilder. Det er lidt som at lægge et puslespil, siger han.

Alt data skal undersøges

Personale fra Havarikommissionen er onsdag eftermiddag ankommet til ulykkesstedet, og de undersøger lige nu stedet nøje.

Det kan godt være, at vi får behov for at involvere andre danske eller udenlandske eksperter i arbejdet, men det er alt for tidligt at sige noget om

Bo Haaning, souschef, Havarikommissionen

- Lige nu går vi rundt herude og leder efter relevante spor. Alt indsamles og undersøges nøje. Det kan godt være, at vi får behov for at involvere andre danske eller udenlandske eksperter i arbejdet, men det er alt for tidligt at sige noget om, siger han.

Endu ingen forklaring på mange dræbte

Bo Haaning kan endnu ikke sige noget om, hvorfor ulykken blev så alvorlig, når der kun er begrænsede skader at se på toget. Han kan samtidig ikke bekræfte, at de dræbte og sårede i al hovedsag kommer fra det forreste togsæt i lyntoget.

- Alle informationer om de sårede og dræbte og deres placering i toget er noget, som politiet indsamler og undersøger lige nu. Vi koncentrerer os om det tekniske, der forvoldte ulykken. De andre oplysninger vil vi først få senere fra politiet, siger han.

Han oplyser, at de enkelte togvogne og vragdele vil blive frigivet fra kommissionen, efterhånden som undersøgelserne er afsluttet. Vi skal dog ikke forvente nogen hurtig forklaring efter ulykken.

- Det tager den tid, som der skal til, før vi forstår det. Målet er, at vi kan komme med en forklaring, der kan gøre, at det her ikke sker igen, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App