Hashøj Biogas får strakspåbud efter arbejdsulykke

Arbejdstilsynet kræver ændringer på Hashøj Biogas på grund af onsdagens giftige gasudslip på anlægget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det giftige gasudslip, som fandt sted onsdag morgen på Hashøj Biogas i Dalmose, udløser et strakspåbud til virksomehden, skriver Sjællandske.

- Vi har konstateret, at virksomheden ikke i tilstrækkelig grad har forebygget, at medarbejderne kunne blive udsat for farlige gasser. Derfor har vi givet et såkaldt strakspåbud om, at det skal sikres, at ansatte ikke mere udsættes for den slags farlige stoffer, siger Rikke Høj, der er fungerende tilsynschef i Arbejdstilsynet Center Øst, til avisen.

Ulykken skete onsdag morgen, da en chauffør var i gang med at læsse madaffald af i en hal på området. Under aflæsningen faldt chaufføren bevidstløs om og blev sendt Slagelse Sygehus, hvor man lagde ham i respirator. Også fire andre personer blev indlagt, men er dog udskrevet igen.

Driftslederen på Hashøj Biogas, Frederik Madsen, oplyser til Sjællandske, at de allerede nu arbejder for at undgå lignende tilfælde fremover.  

- Men vi imødekommer sådan set påbuddet ved straks at indføre, at alle porte i hallen skal være åbne, når der læsses af, siger han.

Ifølge Sjællandske har virksomheden syv dage til at komme med forslag til forbedringer af arbejdsforholdene.

[video:videonode:256759]