Harboe-øl i fremgang

Skælskør-bryggeriet Harboe fik overskud før skat på 35 millioner kroner mod 16,3 millioner året før. Næste år venter bryggeriet et endnu større overskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Øllet flyder lidt stærkere fra Skælskør-bryggeriet Harboe.

Afsætningen af øl og læskedrikke steg med 7,6 procent i regnskabsåret 2008/09, og det var med til at give bryggeriet et overskud før skat på 35,1 millioner kroner mod 16,3 millioner året før. Nettoomsætningen steg med 16 procent og udgør nu 1,32 milliarder kroner. Resultatet før skat lever op til de forventninger, bryggeriet har meldt ud. Koncernen har i årets løb gennemført bruttoinvesteringer for 157,3 millioner kroner.

Harboe venter mere fremgang næste år og regner med et overskud før skat på 55-65 millioner kroner. Men resultatet skal tilsyneladende nås i et presset marked.

- Konkurrencen på hovedmarkederne vil være meget intensiv. Som følge af den generelle økonomiske recession forventer Harboe således et fortsat stort pres på udsalgspriserne og dermed begrænset råderum til at kompensere eventuelle stigninger i råvarepriserne, hedder det i regnskabet fra Harboe.

Råvarepriserne har dog det seneste halve år udviklet sig positivt, og Harboes håber på, at de vil stabilisere sig på et mere normaliseret niveau.
/ritzau/