¨

Harboe har fået forbud mod økologi

Foto: TV ØST

Bryggeriet kan ikke dokumentere at påståede økologiske produkter rent faktisk er økologiske. Nu har fødevaremyndighederne forbudt dem at producere og sælge økologiske produkter.

Skælskør-virksomheden Harboe er blevet forbudt at producere og sælge ø-mærkede produkter. Bryggeriet kan ikke dokumentere, at de påståede økologiske produkter lever op til de krav, der stilles, for at kalde et produkt økologisk.

- Vi kan simpelthen ikke se på den måde, de opstiller deres regnskaber, om de køber tilstrækkelige mængder råvarer til det, de producerer, forklarer Henning Knudsen, fødevarechef, Fødevareregion Øst.

Der skal være balance mellem den mængde økologiske råvarer, virksomheden køber, og den mængde økologiske fødevarer, der produceres. På det punkt lever Harboe ikke op til myndighedernes krav, da de ikke udformer regnskabet, så myndighederne kan gennemskue, om der er balance.

- Efter vores opfattelse drejer det sig om noget rent administrativt, hvor myndighederne gerne vil have vi laver balanceregnskabet på en anden måde. Det er en misforståelse, siger Martin Schade, direktør, Harboe.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App