Harboe Bryggeri bygger uden byggetilladelse

Harboe Byggeri bygger uden en miljøgodkendelse, og det har fået politikerne i Miljø- og Teknikudvalget i Slagelse Kommune til at beordre byggeriet stoppet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stridigheder mellem Harboe Bryggeri, Teknik- og Miljøudvalget og Miljø- og Byggeafdelingen i Slagelse Kommune.

Det er problemer med et rensningsanlæg, der har gjort, at Harboe har påbegyndt en udvidelse af det eksisterende bryghus på 220 etagekvadratmeter uden den lovbefalede byggetilladelse fra Slagelse Kommune. Det skriver Sjællandske i dag.

Harboes Bryggeri fik den 10. maj tilladelse til byggeriet, men det kræver dog også en miljøgodkendelse. Men Harboe gik i gang med byggeriet uden en miljøgodkendelse.  

Ifølge Sjællandske har Slagelse Kommune nu sendt et brev til Harboe Bryggeri, hvor de beordrer byggeriet stoppet omgående.

Kommunen opdagede byggeriet var påbegyndt ved et syn den 6. maj, og det er strafbart at bygge uden tilladelse ifølge Byggelovens paragraf 30.

Slagelse Kommune truer nu med at overgive sagen til politiet, hvis byggeriet ikke stopper. Bliver sagen politianmeldt, vil Harboe Bryggeri kunne idømmes straf efter Byggeloven og tvangsbøder efter Retsplejeloven.