Håndboldklubber skal lære om økonomi

Divisionsforeningen lægger nu op til at ændre i forretningsmetoderne hos de danske håndboldklubber for at redde den dårlige økonomi

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover bliver det sværere for danske håndboldspillere at score den store løngevinst. Gennem det seneste halve år har de danske håndboldklubber, deriblandt Slagelse FH, oplevet, at pengekassen var fuldstændig tom, og sponsorkronerne blev væk.

Derfor tager Divisionsforeningen nu initiativ til at se på, hvordan klubberne kan spare på budgetterne, og det skal blandt andet ske ved lavere lønninger til spillerne og en smallere trup.

Klubberne skal desuden lære noget om, hvordan man driver forretning i nedgangstider.

- Der skal ske en omstilling i måden, man driver virksomhed på, siger direktør i Divisionsforeningens, Arne Josefsen. Man kan ikke længere skrive guldrandede spillerkontrakter uden først at tjekke økonomien, forklarer han.

Jens Christensen, som er formand for Divisionsforeningen, forklarer, at lønnen er et af de eneste steder, hvor pengene kan hentes hjem for at dække hullerne i klubbernes økonomi.

Dansk Håndbold Forbunds formand, Peter Rasmussen, mener desuden, at man kan spare nogle kroner ved at kontraktansætte færre spillere til truppen.

- Næste sæson vil vi måske kun have 15 spillere på kontrakt i stedet for 18-20 stykker, fortæller han.

Han understreger, at danskernes interesse for at se håndbold dog ikke er faldende, og derfor er han også optimistisk i forhold til at skabe gode løsninger for klubberne.