Gymnasieelever tager på hverdagsdruk

Kan man feste natten lang, og stadig være frisk nok til at gå i skole dagen efter, og møder gymnasieeleverne overhovedet op til undervisningen. Ja, mener de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten bød på fest og farver for mange af eleverne på Slagelse Gymnasium. 3.g eleverne skulle fejre, at deres store 3.g opgave var overstået. I dag er det så dagen derpå for mange af eleverne.

 

-       Jeg er lidt træt, men jeg har ikke tømmermænd, men jeg kan godt mærke, at jeg mangler nogle timers søvn, fortæller Josephine Petersen, der går på Slagelse Gymnasium.

 

Spørgsmålet er om eleverne kan præsterer lige så meget i timerne efter en festlig nat, som de ellers ville have gjort.

 

-       Ikke 100 procent, men nok en 80 – 90 stykker, men jeg mener ikke festerne går ud over min uddannelse, siger Frederik Sørensen, der går i 3.g på Slagelse Gymnasium.

Hele debatten er startet med, at en anden gymnasieelev, i et læserbrev. Langer ud efter hverdagsfesterne og konsekvenserne, men ikke alle er enige.

 

-       Det er klart, at der elever, der tager det meget alvorlig, og måske ikke er med i kulturen, de mener det, men der er forskel på elever, og det skal der også være. Men jeg oplever det ikke som et problem her på skolen, siger Iben Raugaard, der er lærer på Slagelse Gymnasium.