Gruppekram - Danmarks sidste fire cirkuselefanter er nu samlet

Efter en køretur over Storebælt er elefanten Ramboline forenet med de tre andre pensionede cirkuselefanter, Djungla, Lara og Jenny, i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fire pensionerede cirkuselefanter, som staten tidligere på året købte for 11 millioner kroner, og som Knuthenborg Safaripark fremover skal huse, er nu samlet.

Mandag tog den 36-årige elefant Ramboline turen over Storebælt fra sit gamle hjem hos Cirkus Trapez i Sønderjylland til Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse for at blive forenet med elefanterne Djungla, Lara og Jenny.

Det er første gang i 10 år, at Ramboline ser andre elefanter.

For at sikre en så optimal tilvænning som muligt for alle elefanter er Ramboline i første omgang blevet tildelt sit eget område i vinterstalden.

Indtil videre har Ramboline sit eget område i vinterstalden.  
Indtil videre har Ramboline sit eget område i vinterstalden.   Foto: Nicolai Brix

- Det er vigtigt, at elefanterne får et godt indbyrdes forhold til hinanden, da de skal tilbringe resten af deres dage sammen i Knuthenborg Safaripark. Derfor introduceres de langsomt til hinanden over den kommende tid.

- Det vigtigste skridt er i dag (mandag, red.) overstået, og vi er meget glade for, at det første møde gik godt. Det gør det kommende arbejde meget lettere, siger Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, i en pressemeddelelse.

Ventet på forening siden foråret 2018

Ramboline har ventet på at blive ført sammen med sine artsfæller siden foråret 2018, hvor den daværende regering indgik en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om et totalforbud mod vilde dyr i cirkus.

I oktober 2019 kunne fødevareminister Mogens Jensen endelig løfte sløret for, at de fire cirkuselefanters rejse ender i Knuthenborg efter en formel udbudsrunde.

Elefanterne venter nu midlertidigt i Slagelse, indtil deres nye hjem, som kommer til at blive Europas største elefantanlæg, forventeligt står færdigt i Knuthenborg Safaripark i løbet af sommeren 2020.