Gruppe af unge anholdt for påsat brand (Video)

Et nedlagt kontorbyggeri i Slagelse blev søndag udsat for en påsat brand. En større gruppe drenge blev anholdt, og en 17-årig skal mandag i grundlovsforhør. Politiet betragter det som grove drengestreger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag eftermiddag opdagede flere borgere, at det brændte i en gammel ubeboet villa på Kvægtorvsvej i Slagelse. Politiet blev tilkaldt og konstaterede hurtigt, at der var ild i flere forskellige bygninger på adressen, blandt andet i en tilstødende kontorbygning.

- Der blev sat ild til tre steder i huset og der var rigtig mange flammer, da brændvæsenet kom derned, siger Jan Schmidt, Vicepolitiinspektør, Politiet i Slagelse.

Vidner på stedet så en større gruppe drenge i forbindelse med branden.

[video:video_mangler:100215_paasat_brand.flv]

-Jeg synes det er tankeløst, og det er det, som jeg vil betragte som grove drengestreger, siger Jan Schmidt.

Mens flammerne stadig blussede anholdte Politiet to drenge og fik senere fat på yderligere tre. I løbet af aftenen afhørte Politiet de fem personer. Fire af dem er under 15 år og kunne forlade stationen i løbet af aftenen. I følge Politiet er de sociale myndigheder blevet kontaktet.

Klokken 12.50 i dag vil en 17-årig dreng fra Eskildstrup på Falster blive fremstillet i grundlovsforhør. Drengen er kendt fra tidligere brandstiftelser. Politiet er endnu ikke færdige med opklaringen.

- Noget tyder på at der minimum stadig er to vi skal ud og have fat i. Det skulle vi gerne have klarlagt i løbet af dagen, siger Jan Schmidt.